„Ovčarski dani“ u Obrovcu

1011

Prve nedelje juna (2.jun) u Obrovcu su održani 12. „Ovčarski dani – Obrovac 2019“.


Svoje eksponate izložili su odgajivači iz Bačkog Novog Sela, Bačke Palanke, Karađorđeva i drugih mesta. Bilo je izloženo 98 grla lipske, romanovske rase i šilježad virtemberg rase. Najzastupljenija su bila grla Il de France rase.

Žiri u sastavu: dr Siniša Bjedov i mr Aleksndra Jocić odlučio je da prvo mesto za izloženog ovna Il de France rase dobije Dragan Petrović, drugo mesto osvojio je vlasnik Marko Milovac, a trećeplasiranog ovna poseduje Vladimir Trkulja i svi su iz Obrovca.

Prvo mesto za izloženu kolekciju ovaca pripalo je Vlajku Jovešiću iz Bačkog Novog Sela, drugo Saši Trbojeviću iz Karađorđeva, a treće Gojku Trkulji iz Obrovca. Sva nagrađena grla su rase Il de France. Za izloženu kolekciju šilježadi rase Il de France, prvo mesto osvojio je Dragan Petrović iz Obrovca.

Osvajačima nagrada dodeljeni su pehari i robne nagrade.U sklopu ove manifestacije održano je i takmičenje u kuvanju ovčjeg paprikaša – čobanca. Učešće je uzelo 28 ekipa, a sve ekipe su dobile poklon.

„Ovčarske dane“ posetilo je oko hiljadu ljudi. Održavanje manifestacije pomogli su „Popović transport“, IM „Marković“ Obrovac, „Agro – prom“ MPZ Obrovac, „GE – BI“Čantavir, „Agro – hemika“ Bački Petrovac.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here