Despotovu i Obrovcu najviše novca nakon rebalansa budžeta

1163

BAČKA PALANKA: Na današnjoj sednici Skupštine opštine Bačka Palanka usvojen je prvi rebalans budžeta za 2019. godinu.


Po završnom računu za 2018. godinu, u budžetu Opštine Bačka Palanka ostvaren je višak od 258.386.031, 03 dinara. Ovaj novac raspoređen je za završetak započetih projekata, ali i za nove kapitalne investicije u opštini Bačka Palanka.

Rebalansom su opredeljena sredstva za projekte u gotovo svim mesnim zajednicama u Bačkoj Palanci, ali za Obrovac i Despotovo obezbeđeno je najviše sredstava. U pitanju je izgradnja sportske hale u Despotovu i nastavak radova na izgradnji fekalne kanalizacije u Obrovcu.

Branislav Šušnica

„Sa Upravom za kapitalna ulaganja smo uspeli da dogovorimo ta dva velika projekta, kako bi završili sportsku halu u Despotovu i veći deo kanalizacije u Obrovcu“, rekao je predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica.

Ovim rebalansom nisu obuhvaćena tri velika projekta na kojima Opština takođe intenzivno radi sa Kancelarijom za javna ulaganja. U pitanju je rekonstrukcija škole u Pivnicama, rekonstrukcija i sanacija Doma zdravlja „Dr Mladen Stojanović“ i rekonstrukcija osnovne škole „Aleksa Šantić“ Gajdobra/Nova Gajdobra.

„Jedna od najvećih investicija u poslednjih 20 godina u Bačkoj Palanci je upravo rekonstrukcija doma zdravlja. Očekuje se ukupan iznos oko 4,5 miliona evra za kompletnu sanaciju i rekonstrukciju objekta ali i nadogradnju sprata“, istakao je Šušnica.

[wonderplugin_slider id=136]

 

On ocenjuje izgradnju trafo stanice u Obrovcu kao veoma važnu investiciju jer će se na taj način omogućiti završetak gasifikacije naseljenih mesta u opštini Bačka Palanka, što je važno i za građane, ali i za privredu.

Predsednik Šušnica dodaje da je opština, kao i u prethodnom periodu, vodila računa da sa ovim rebalansom budu saglasni i članovi opozije jer se na taj način obezbeđuju dobri rezultati u svim mesnim zajednicama bačkopalanačke opštine.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here