Jovan Zarupski (1952 – 2019)

3848

Nakon kraće bolesti, u Novom Sadu je 10. juna u šezdesetsedmoj godini života, preminuo Jovan Zarupski.


Jovan je rođen 22. novembra 1952. godine u Silbašu. Zajedno sa članovima porodice dedom, majkom, ocem i bratom, 1958. godine, doselio je u Bačku Palanku.

U Bačkoj Palanci je završio osnovnu školu, a zatim i Školu učenika u privredi – smer poljomehaničar. Po okončanju školovanja zaposlio se u AIK–u „Bačka Palanka“. U brak, sa suprugom Mirom, stupio je 1979. godine. Plod njihovog zajedničkog života bio je sin Božidar. Prerana smrt supruge Mire 1987. godine, u dvadesetdevetoj godini života, primorala je Jovana da sedmogodišnjem sinu, bude otac i majka. Nije se Jovan ni jednog trenutka žalio na zlu sudbinu, već se uhvatio u koštac sa životom, kako bi sina jedinca izveo na pravi put.

Mada nije rođen u Bačkoj Palanci, Jovan je neizmerno voleo i promovisao je, kao da je rođeni Palančanin. Bio je društveno – politički aktivan. Smrt ga je zatekla na mestu predsednika Saveta Mesne zajednice Stari Grad. Pored toga, u sadašnjem sazivu Skupštine opštine Bačka Palanka, bio je odbornik, a gotovo do poslednjeg dana života, obavljao je dužnost predsednika Udruženja sportskih ribolovaca „Bager“.

U prisustvu članova porodice, rodbine, prijatelja i velikog broja građana, Jovan Zarupski je sahranjen na Gradskom groblju u Bačkoj Palanci 11. juna.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here