Radovi na samom kraju

U Bačkoj Palanci saniraju kvar na fekalnoj kanalizaciji

1260

BAČKA PALANKA: Petog juna, počeli su radovi na sanaciji kvara fekalne kanalizacije u bačkopalanačkoj Ulici Kralja Petra Prvog. Poslovi na sanaciji nekoliko puta su odlagani zbog loših vremenskih prilika.


– Reč je o sanaciji kvara na gradskoj fekalnoj kanalizacji u Ulici Kralja Petra Prvog, u neposrednoj blizini Gradske pijace. Na izvođenje ovih radova, bili smo prinuđeni zbog pucanja azbestne – cementne cevi u dužini od 27 metara. Nakon pucanja cevi usledilo je snižavanja nivoa podzemne vode.

– Naime, nivo podzemne vode je bio takav da jednostavno nije bilo moguće locirati, a samim tim i otkloniti kvar. Usled toga, došlo je do bušenja depresionog bunara, nakon čega je bilo uključeno i iglo – filtersko postrojenje, da bi se radovi mogli nesmetano obavljati u suvom. Nakon završetka radova, biće otvorena i saobraćajnica koja je sve vreme dok su radovi trajali, bila zatvorena – kaže Milan Fodora, rukovodilac u JKP „Komunalprojekt“.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Bačkopalanački „Komunalprojekt“je nosilac posla, a angažovao je i podizvođača.

– Tačno. Nosilac posla je JKP „Komunalprojekt“, a podizvođač je „Gea  koop“ Novi Sad. Podizvođač radova je vrlo korektan i krajnje profesionalno je obavljao poslove koji su mu bili povereni. Vredi napomenuti, da je na delu gde su izvođeni radovi na kanalizacionoj mreži, postavljen nov cevovod koji će biti u funkciji duži vremenski period – ističe Fodora.

I na kraju, ovi poslovi se uklapaju u parterno uređenje strogog centra Bačke Palanke, koje će kako je planirano, uslediti tokom naredne godine.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here