Glumci oduševili publiku

U bačkopalanačkom Gerontološkom centru održana pozorišna predstava

1095

U kino – pozorišnoj sali bačkopalanačkog Gerontološkog centra, 14. juna je održana pozorišna predstava „Zalažem se za ministarku“.


Predstavu su izveli glumci amateri – korisnici usluga i zaposleni u Gerontološkom centru, a režirala je Dragana Bosnić. Predstava je održana u prepunoj sali, a među gostima su bili Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i Ana Tomanova Makanova, poslanik u Skupštini pokrajine Vojvodine.

Pozorišni igrokaz „Zalažem se za ministarku“, rađen je prema motivima komedije Branislava Nušića „Gospođa ministarka“. Tokom i nakon završene predstave, njene aktere čestim aplauzma nagradila je prisutna publika. U predstavi „Zalažem se za ministarku“ glumili su, Marija Štenberger, Stana Smiljanić, Dragan Danilov, Čeda Samardžić, Palko Nasarik, Živana Protić i Nikolina Vuletić. Muzički saradnici na predstavi bili su, Sandra Milovanović, Stefan Šantoši i Jovana Pleskonjić. Supervizor je bila Biljana Pejović.

[wonderplugin_slider id=170]

 

Nakon održane predstave Dragana Bosnić je za Nedeljne novine izjavila:

– Predstavu smo pripremali kao da je izvode članovi profesionalnog pozorišta. Pripremljena je za manje od mesec dana. Svoja dosadašnja iskustva morala sam da prilagodim starosnoj dobi glumaca koja je bila od 72 do 90 godina samo je jedan bio mlađi. Ideju za ovu predstavu dao mi je dr Milan Bajić, direktor Gerontološkog. Volela bih da ponovo radim sa starim licima, jer oni mogu uspešno da obave, sve što se od njih traži.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here