Stvaranje povoljnog poslovnog okruženja u opštini Bačka Palanka

Održana prva sednica Privrednog saveta Opštine Bačka Palanka

1497

BAČKA PALANKA: Privredni savet Opštine Bačka Palanka održao je danas (25.6.) u maloj sali Skupštine opštine Bačka Palanka prvu, konstitutivnu sednicu.


 

Nada Sančanin

Na sednici kojom je predsedavao predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica, jednoglasno su izabrani organi Privrednog saveta i to: Nada Sančanin – direktorka „Sebastijan limarije Jedinstvo“ doo Bačka Palanka i potpredsednica Unije poslodavaca Bačka Palanka, za predsednika Privrednog saveta i Zoran Baćina – rukovodilac Odeljenja za privredu, za zamenika predsednika Privrednog saveta.

Kako je rečeno na sednici, osnovni cilj postojanja Privrednog saveta jeste da Bačka Palanka postane opština sa povoljnim poslovnim okruženjem. Program sertifikacije povoljnog privrednog okruženja od 2007. godine sprodovi Nacionalna alijansa za lokalno-ekonomski razvoj (NALED). Od 2018. godine opština Bačka Palanke je deo tog programa u kojem se kroz 12 zahtevnih kriterijuma ocenjuje kvalitet lokalnog privrednog ambijenta. Jedna od tih mera bila je i konstituisanje Privrednog saveta.

Predsednik opštine Bačka Palanka rekao je da će na narednim sednicama članovi Privrednog saveta moći da predlože i razgovaraju o svim temama za koje smatraju da su neophodne za kvalitetan razvoj poslovnog okruženja – odluke o budžetu, kapitalne investicije, ali i opštinske mere podsticaja za razvoj privrede, poljoprivrede i zapošljavanja.

Branislav Šušnica

„Sam Privredni savet predstavlja savetodavno telo predsednika opštine u donošenju odluka o budžetu, planovima kapitalnih investicija, prostorne i planske dokumentacije, komunalnih naknada i kvaliteta komunalnih usluga. Ono što očekujem od Privrednog saveta je i sagledavanje lokalno-poslovnog ambijenta i davanje smernica kako da taj ambijent poboljšamo“, rekao je predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica.

Nakon izbora organa Privrednog saveta i usvajanja Pravilnika o radu ovog savetodavnog tela, članovi su definisali okvire i smernice daljeg rada, kao i teme o kojima će se diskutovati na narednim sednicama.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here