Novih 25 miliona dinara za JKP „Komunalprojekt“

Izmene plana investicija "Komunalprojekta"

1276

BAČKA PALANKA: Rebalansom opštinskog budžeta opredeljena su dodatna sredstva javnom komunalnom preduzeću „Komunalprojekt“ pa je i plan investicija ovog preduzeća izmenjen. 


U odnosu na prvobitni plan investicija koji je iznosio 32,6 miliona dinara, nakon rebalansa budžeta taj iznos je 53,5 miliona dinara. Izmene se odnose na radove na sanaciji postrojenja fabrike vode i bušenje bunara u Despotovu.

Pogledaj: Poskupela voda za 10 posto

„Iz opštinskog budžeta nam je izdvojeno preko 25 miliona dinara novih sredstava koja će biti usmerena na bušenje bunara u Despotovu i na sanaciju fabrike vode. Samim tim je došlo i do izmene plana i programa poslovanja“, izjavila je Ana Žigmund iz JKP „Komunalprojekta“.

[wonderplugin_slider id=170]

 

Fabrika vode koja je pre par godina u Despotovu puštena u rad nije u mogućnosti da zadovolji potrebe stanovništva za zdravom pijaćom vodom. Razlog je u malom kapacitetu bunara koji je pušten u eksploataciju još 1971. godine pa bi novi bunar trebao da reši problem stanovnika ovog naseljenog mesta.

Prema rečima Ane Žigmund, preko pet miliona dinara opredeljeno je za izmene programa komunalnih radova koji se odnose na povećan broj košenja u naseljenim mestima sa šest na 12.

Prihodi i rashodi u JKP „Komunalprojekt“-u su usklađeni sa novim sredstvima opredeljenim iz lokalnog budžeta, a projektovana dobit na kraju godine iznosi tri miliona dinara.

Predlog izmena plana investicija danas je izglasan od strane članova Opštinskog veća nakon čega se upućuje Skupštini opštine na razmatranje i donošenje.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here