Духовне свечаности у Бачкој Паланци „Од Видовдана до Ивањдана“

1288

Црквена општина Бачка Паланка организује свечаности „Од Видовдана до Ивањдана“ које почињу у уторак 28. јуна, на празник Видовдан, поводом славе светојованског храма.


Благословом Његовог Високопреосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, Црквена општина у Бачкој Паланци, поводом славе Светојовановског храма, организује духовне свечаности под називом Од Видовдана до Ивањдана. Отварање свечаности биће уприличено на празник Видовдан у уторак, 28. јуна 2022. године. Свечаности се завршавају на храмовну славу – Ивањдан.

Уторак- Видовдан

28 јуна, у порти светојованског храма са почетком у 18:30 часова , у порти храма, након вечерњег богослужења одржаће се помен добровољцима српске војске из Старе Паланке у Првом светском рату.Посетиоце такђе очекује и предавање проф. др. Саше Марковића декана Педагошког факултета у Сомбору: „Косовско предање, вера и национална идеја Срба“.

 


Четвртак

30 јуна, у порти светојованског храма са почетком у 18:30 часова на програму је предавање Др Растка Јовића, ванредног професора на Православном Богословском факултету у Београду: Претеча живота.

Петак

1 јул, у порти светојованског храма са почетком у 18:30 часова на програму је предавање Др Александра Петровића, професора на Филолшком факултету у Београду – Канон Милутина Миланковића.

Понедељак

4 јул, у порти светојованског храма са почетком у 18:30 часова на прогаму је представљање зборника научних радова „Епархија Бачка у осмовековној историји Српске православне цркве.“

Среда

6 јул, у порти светојованског храма са почетком у 18:30 часова одржаће се ђачка радионица ученика Православног катизихизиса из бачкопаланачких основних школа, у плетењу ивандањских венаца.

Четвртак – Ивањдан

7 јул, у порти светојованског храма са почетком у 19:00 часова – Храмовна слава, Ивањдан. Након вечерњег богослужења, у порти храма одржаће се получасовни вокално-инструментални наступ Културно-уметничког друштва.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here