Kako me je opljačkao Komunalprojekt zbog poklopca na sanduku

5055

Redakciji BAP VESTI se javio naš pratilac koji je želeo u javnosti da podeli svoju priču koja govori, kako on navodi, „o bahatom ponašanju“ odgovornih u JKP „Komunalprojekt“ iz Bačke Palanke. Naš ogorčeni pratilac je želeo da ostane anoniman, a najavio je da će tužiti bačkopalanačko javno preduzeće. Njegovu priču prenosimo u celosti.


PISMO PRATIOCA

„Bio sam veoma iznenađen kada su mi u MUP-u u Bačkoj Palanci saopštili da ne mogu da registrujem svoj automobil jer postoji zabrana od strane izvršitelja iz Novog Sada. Bio sam prilično uveren da se radi o nekoj greški, jer koliko mi je tada bilo poznato, ne postoji ni jedan osnov, po kome bi neko mogao da sprovodi takve mere.

Međutim, nisam bio u pravu. Postoji jedno preduzeće na svetu …

Pozvao sam izvršitelje iz Novog Sada i saznao sam da je JKP „Komunalprojekt“ preko svog advokata iz Novog Sada prosledio dokumentaciju za pokretanje postupka prinudne naplate. Posle dva dana mi je i na kućnu adresu stiglo rešenje o prinudnoj naplati od strane izvršitelja iz Novog Sada, u kome se navodi da će mi pleniti imovinu u slučaju da ne izmirim svoj dug prema Komunalprojektu.

Koji dug? Evo o čemu se radi. Gde će im duša?

Godine 2016. sam imao smrtni slučaj u familiji. U organizaciji sahrane sam se za komunalne usluge na Gradskom groblju obratio JKP „Komunalprojekt“. Dobio sam tri računa. Onaj za grobno mesto i troškove iskopa, kao i onaj za angažovanje hladnjače sam platio odmah. Za kupovinu sanduka i krsta sam dobio uverenje od zaposlenih u prodavnici „Jasmin“ da će za te modele troškove pokriti Fond PIO nakon refundacije troškova, tako da taj račun nisam uplatio, već sam u Fondu PIO podneo zahtev za refundaciju. E, na tom računu je nastao problem.

[wonderplugin_slider id=67]

 

Fond PIO je prebacio sredstva za refundaciju, ali nije u potpunesti izmiren dug po računu, već je po računu uplaćeno oko 15.000 RSD, a ostalo je nezatvoreno nešto više od 4.000 RSD. Računam da toliko može da košta poklopac na tom sanduku koji sam kupio.

Nisu me obavestili ni pismeno, niti usmeno, već su pokrenuli preko izvršitelja plenidbu.

Otišao sam u JKP „Komunalprojekt“ verujući da će shvatiti da nije baš ispravno, a ni moralno da se pleni imovina nekome za tako mali dug, a do o tome nisu nikoga ni obavestili.

Obratio sam se v.d. direkturu Ani Žigmunt, objasnio joj da me niko nije obavestio, a da sada izvršitelj od mene potražuje preko 21.000 RSD. Pozvala je ženu iz administracije kako bi proverila da li su me obavestili. Referentkinja nije našla dokaz o eventualnoj opomeni. Nisu ni pre podnošenja dokumentacije advokatu proverili da je na mojoj adresi uvek u roku plaćen svaki račun „Komunalprojektu“ još od 1978. godine od kako postoji kuća na toj adresi. Niko me nije ni pozvao.

Ana mi je rekla da razume moje ogorčenje, da razume i to što sam ogorčen jer je neko na grobu mog pokojnog oca odvalio i ukrao mesinganu vazu. Razume, ali ipak nije htela da preuzme na sebe odgovornost i da izda nalog da se takva greška u „Komunalprojektu“ ispravi i stornira razlika koju su činili troškovi advokata i izvršitelja.

Naravno, uputila me je da pišem nadzormnom odboru, sa uverenjem da će nadzorni odbor to razumeti i da oni imaju više ingerencije.

[wonderplugin_slider id=117]

 

Neće niko da se bavi ispravljanjem grešaka ili neće da se bave ničim?  

Nazvao sam sledeće nedelje i dobio informaciju da je nadzorni odbor JKP „Komunalprojekt“ odbio moj zahtev da platim osnovni dug sa kamatom, a da mi ostalo storniraju. Otišao sam i uplatio 21.000 RSD, „nahranio advokate i izvršitelje“.

Imaju 5 pravnika, ali angažuju advokata

Nije mi bilo jasno zašto JKP „Komunalprojekt“ angažuje advokata, i to iz Novog Sada. Upitah jednu od zaposlenih zašto je to tako i ona mi reče da imaju 5 pravnika u Komunalprojektu, ali im je stigao nalog „od onih gore“ kako ona reče, da angažuju baš ovog advokata iz Novog Sada, i baš ove izvršitelje iz Novog Sada.

Pa, što onda ne otpustite ovih 5 pravnika kad nisu sposobni da rešavaju pravna pitanja?

Zaključak

Dakle,

  1. Dozvole da neko odvali i ukrade vazu na groblju i ništa ne preduzmu;
  2. Slažu te na groblju koliko pokriva refundacija troškova od strane Fonda PIO;
  3. Niko te ne obavesti da je ipak ostao dug;
  4. Umesto 4.000 dinara ti natovare u izvršnom postupku 21.000 dinara duga;
  5. Ukažeš im na njihovu grešku i zamoliš ih da je isprave, ali te ignorišu.

Ipak, kad bolje razmislim, treba nahraniti i tih 5 pravnika i njihove porodice, advokata i njegove, izvršitelja i njegove. Eto, verovatno se tu dene tih od mene otetih 17.000 dinara.

Pogledaj: Zašto su nam groblja kao džungle!?


 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here