Serija turnira u Bačkom Petrovcu i Novom Sadu: Vrelo šahovsko leto u Vojvodini

352

Šahovsko leto u Vojvodini počinje danas 5. jula, kada kreću dva prestižna turnira velemajstorske i intermajstorske snage u Bačkom Petrovcu.


Druga polovina ovih turnira nastavlja se paralelno sa prvim Međunarodnim otvorenim prvenstvima Vojvodine za žene i omladince, za koje su prijave još uvek otvorene.

[wonderplugin_slider id=10]

 

Od naših najboljih igrača na turnirima u Bačkom Petrovcu predstavljaće nas velemajstori Damljanović, Kovačević i Dražić, a poseban raritet su prva ženska olimpijska tabla Mongolije, Nomin Erdene, zatim švedski ambasador Jan Lundin, kao i prvak sveta za gluvoneme Vladimir Klasan. Na intermajstorskom turniru glavne perjanice su intermajstor Gojko Laketić i njegov kolega Jovan Radlovački, kao i dr Martoreli iz Italije. Njima će društvo praviti čak dve dame iz Mongolije, kao i nosilac broj jedan Kineskinja Jao Lan. Svakako da nas očekuju zanimljiva dešavanja na ovim turnirima, kao uvod u najmasovniji turnir na našim prostorima – 10. jubilarno Međunarodno prvenstvo Vojvodine, od 12. do 18. jula, koje je već oborilo rekord po broju učesnika. Ovom prilikom nas organizator obaveštava da će moći da primi još maksimalno 15 učesnika, da se ne bi narušio komfor ostalih učesnika.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here