Košarkaši Hercegovca osvojili Letnju ligu KSV

Ispisali stranicu istorije košarke u Gajdobri.

2072

GAJDOBRA: U nedelju (07.07.), Sportski centar u Gajdobri je bio poprište borbe za šampionsku titulu ovogodišnje Letnje lige Košarkaškog saveza Vojvodine. U poslednjem kolu play-off faze takmičenja sastale su se dve najbolje plasirane ekipe KK „Hercegovac“ i novosadski KK „I come to play“. Iako je neposredno pred početak utakmice Gajdobru zadesilo veliko nevreme koje je izazvalo i privremen nestanak struje meč je pratilo oko 800 vernih ljubitelja košarke.

KK „Hercegovac“ – KK „I come to play“ 80:76

Utakmicu su za nijansu bolje otvorili domaćini koji su prvi deo igre dobili sa 17:14. Drugi deo igre je doneo efikasniju realizaciju u kojoj su se bolje snašli košarkaši Hercegovca i na odmor otišli sa prednošću 47:36.

[wonderplugin_slider id=67]

 

Gosti su u nastavak ušli daleko angažovanije, pre svega u odbrani i uspeli su da smanje rezultatski zaostatak na 56:50 nakon trećeg dela igre. U poslednjoj četvrtini, u kojoj se igralo koš za koš, Gajdobrani su, predvođeni odličnim Radovanovićem, uspeli da sačuvaju stečenu prednost i da slave sa konačnih 80:76.

KK Hercegovac: Crnjanski 6, Dangubić, Đukić 17, Rajković 5, Stojanović 9, Radovanović 26, Ivanović 2, Kumović 5, Lučić 10, Popović. Trener: Radomir Kisić.

KK I come to play: Galić, Višić 3, Radovanović, Ikonić 10, Vukičević 4, Stanojević 14, Cvetković 29, Stajkovski 6, Delić 8. Trener: Gagričić Žarko.


Proglašenje šampiona i slavlje košarkaša Hercegovca

Šampionski pehar je podigao kapiten Sava Rajković.

Poslednji sudijin zvižduk ove sezone je bio i momenat da počne zasluženo slavlje košarkaša Hercegovca. Pehar je podigao kapiten Sava Rajković i time se već upisao u legende kluba. Ovim rezultatom ekipa Hercegovca je izborila plasman u viši rang tako da će od jeseni igrati u Drugoj srpskoj ligi u kojoj će po rečima predsednika kluba Stojana Dangubića imati najviše ambicije i želju za plasman u veći rang takmičenja.

Usledile su i dodele prestižnih priznanja od strane Košarkaškog saveza Vojvodine.

Za MVP prvenstva je više nego zasluženo proglašen Predrag Radovanović.

MVP prvenstva: Predrag Radovanović

Za najboljeg trenera Letnje lige je proglašen Radomir Kisić iskusni trener KK „Hercegovac“.

Najbolji trener Letnje lige: Radomir Kisić

Veliki uspeh KK „Hercegovac“

Ekipu Hercegovca je kroz celu Letnju ligu krasila dobra i požrtvovana igra koju su predvodili najiskusniji igrači kapiten Rajković, Lučić i Radovanović, ali i odlična igra mladih igrača koji su budućnost Hercegovca, a verujemo i Srpske košarke Djukića, Kumovića, Crnjanskog, Dangubića, Stojanovića, Ivanovića, Popovića, Manojlovića, Živkovića, Jelića. Ekipu koja je do sada pobedila sve zvanične utakmice je odlično vodio iskusni trener Radomir Kisić koji je i proglašen najboljim trenerom lige.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here