Sportski dan na Dunavu

Dunavski bal 2019.

1393

BAČKA PALANKA: Trećeg dana Dunavskog bala u nedelju (07.07.) u sportskoj hali „Tikvara“ odigran je turnir u šahu, na Gradskoj plaži Dečije igre bez granica, a na terenima SRC „Tikvara“ nastavljen je teniski turnir.


Turnir u šahu po ubrzanom tempu igre, održan u holu Sportske hale „Tikvara“ okupio je kako domaće tako i učesnike iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, ali i daleke Mongolije. Tempo igre je bio 15 minuta po igraču za celu partiju , igrano je 9 kola po švajcarskom sistemu parovanja.

„Ovo je treći turnir po redu koji organizujemo u okviru manifestacije „Dunavski bal“. Učestvovalo je 65 takmičara među kojima i dva velemajstora – Miša Pap i Miloš Roganović. Turnir je prošao vrlo dobro, bez bilo kakvih incidenata i mi smo vrlo zadovoljni“, rekao je predsednik šah kluba „Bačka Palanka“, Nebojša Kralj.

Pobednik turnira je Miloš Roganović, drugi je Vuk Savanović, a treće mesto osvojio je Novak Pezelj.

Sastav turnira je bio veoma jak: 2 velemajstora , 5 internacionalnih majstora i 7 fide i nacionalnih majstora. Na kraju posle zanimljivih i borbenih partija poredak na tabeli je bio sledeći:

1. Roganović Miloš 7,5 poena
2. Savanović Vuk 7,5
3. Pezelj Novak 7
4. Kolognat Petar 6,5
5. Pap Miša 6,5
6. Sredojević Ivan 6

Šest prvoplasirani su osvojili i vredne novčane nagrade. Osim toga, organizator je dodelio i nekoliko robnih nagrada, kao i nagrade za najbolje plasiranu šahistkinju, a to je Danijela Petrović koja je osvojila 5 poena. Od tri nagrade za omladince, dve su osvojili mladi šahisti iz Mongolije. Najuspešniji igrač iz opštine Bačka Palanka bio je Miloš Zonjić sa 5,5 osvojenih poena.

Za dobru organizaciju turnira zaslužni su ljudi iz ŠK „Bačka Palanka“ koji su imali svesrdnu pomoć od Turističke organizacije opštine Bačka Palanaka, zatim od osoblja zaposlenog u sportskoj hali „Tikvara“, a kao sponzori još su doprineli „Pekara Drljača“, restoran „Olimp – central“ i „Grafokartonka“.

Nebojša Kralj istakao je da mu je izuzetno drago što je na jučerašnjem turniru bilo mnogo mladih takmičara i da za šah u Srbiji nema problema.


Od 16.00 časova na Gradskoj plaži održane su „Dečije igre bez granica“, dečija sportska manifestacija koja se održava nekoliko godina zaredom. Cilj manifestacije jeste ono najvažnije za decu – druženje, zabava, rekreacija i razvijanje takmičarskog duha.

Deca su bila podeljena u četiri ekipe, svaka ekipa imala je svog kapitena, a igrane su razne igre među kojima i popularno nadvlačenje konopca.


U okviru organizaciji TK „Dunav“ iz Bačke Palanke, na terenima Sportskog centra „Tikvara“ od petka do nedelje (od 5. do 7. jula) igrao se teniski turnir, „Dunavski bal 2019“.

Na turniru, koji se igra treću godinu zaredom, učestvovalo je 20 takmičara, a igrali su se singl i dubl mečevi. Nevreme koje je počelo juče u popodnevnim satima onemogućilo je održavanje finalnih mečeva turnira pa su isti odloženi.

[wonderplugin_slider id=170]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here