U znaku obeležavanja Petrovdana

Gajdobra

1486

GAJDOBRA: Dvanaestog jula, Gajdobra će biti u znaku obeležavanja hramovne slave i slave sela – Petrovdana.


Slava Gajdobre, i ovaj put će proteći u znaku tradicionalnih pratećih priredbi. Tako će se i ove godine na stadionu FK „Hercegovac“ održati Petrovdanski noćni turnir u malom fudbalu – „Gajdobra 2019“. Na turniru će se takmičiti ekipe po principu, ulica protiv ulice.

U četvrtak 11. jula sa početkom u 18.30 sati na stadionu FK „Hercegovac“, biće odigrana fudbalska utakmica veterana FK „Hercegovac“. Istog dana sa početkom u 20 sati u sportskoj hali, rukometnu utakmicu odigraće veterani RK „Hercegovac“.

Centralno obeleževanje Petrovdana, biće obavljeno u gajdobranskom hramu posvećenom Svetim apostolima Petru i Pavlu. U 9.00 sati u gajdobranskom hramu biće održana Sveta Arhijerejska liturgija. Istog dana, takođe u hramu posvećenom Svetim apostolima Petru i Pavlu, sa početkom u 18.00 sati, biće obavljeno sečenje slavskog kolača.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Između 19 i 19.30 sati, Gajdobrani i njihovi gosti dočekaće ispred Hrama maratonce, koji  će istrčati Petrovdanski maraton između pravoslavnih crkava u Bačkoj Palanci i Gajdobri. Istog dana sa početkom u 20 sati u čitaonici gajdobranske biblioteke biće održna promocija knjige dr Milana Micića „Hercegovački dobrovoljci u Prvom svetskom ratu“. U restoranu „Lipa“ isto veče biće održan zabavno – muzički program.

U subotu 13. jula u sportskoj hali održaće se veče folklora, u kome će učešće uzeti članovi mesnog KUD-a „Blagoje Parović“ sa gostima. Među gostima će biti KUD „Vinogradar“ Ledinci, AKUD „Sonja Marinković“ Novi Sad, KIC „Mladost “Futog, KUD „Šumadija“ Gornji Milanovac i KUD „Jovan Dučić“ Nova Gajdobra. Veče folklora počeće u 20 sati.

– Sajam etno – hrane „Raštanijada“ biće održan u nedelju 14. jula. Očekuje se učešće ekipa iz Nove Gajdobre, Gajdobre, kao i dveju ekipa iz Trebinja i jedne ekipe iz Nevesinja. U okviru „Raštanijade“ biće nagrađene tri ekipe koje po oceni žirija budu najbolje. Takođe u okviru „Raštanijade“ organizovaćemo takmičenje u skoku u dalj, nadvlačenju konopca i bacanju kamena s ramena – istakao je za Nedelje novine Vlado Šušić, predsednik Organizacionog odbora „Raštanijade“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here