Bač objavio konkurs za poljoprivrednike

383

BAČ: Komisija budžetskog Fonda za razvoj poljoprivrede opštine objavila je konkurs za sufinasiranje registrovanih poljoprivrednih gazdnstava, fizičkih i pravnih lica.

Lokalna samouprava za ovu namenu opredelila je sedam miliona dinara i odredila da se po ovom konkursu može dobiti najviše 160.000 dinara, a da najmanja dodeljena suma bude 10.000 dinara. Konkurs je otvoren do 31. jula, odnosno dok se novac ne potroši.

Registrovana poljoprivredna gazdinstva mogu konkurisati za kupovinu opreme za mužu, hlađanje i čuvanje mleka na farmi ukoliko imaju 19 mlečnih krava. Novac se može dobiti i za opremu i mašine za pripremu stočne hrane, hranjenje i napajanje životinja, opremu za živinarske farme, sortiranje pakovanje i čuvanje jaja, za podizanje plastenika za voće povrće, cveće i rasadu, mašine i opremu za đubrenje zemljišta i navodnjavanje.

Da bi se novac dobio potrebno je da su poljoprivredni preduzetnici već uložili u investiciju tokom ove godine.

Novac za sufinansiranje troškova može se dobiti ako su imanja manja od dva hektara pod jagodičastim voćem i hmeljom, odnosno manja od pet hektara pod drugim voćem, zatim ako se preduzetnik bavi cvećarstvom na površini od 0,1 hektar do 50 hektara, gaji vinovu lozu na parceli od 0,2 hektara pa naviše, ili ima plastenike na površini manjoj od pola hektara ili na otvorenom prostoru manjem od tri hektara.

Konkurisati mogu i registrovana gazdinstva koji imaju uljarice, žitarice i šećernu repu na površini manjoj od 50 hektara.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here