Kritika nije ni greh ni greška

Boško Mijatović: Što pre treba da zaposlimo komunalne radnike po selima, što će i biti

1692

Zbog čestih pritužbi građana da groblja na selu izgledaju kao džungla čime se vređaju i živi i mrtvi, u prethodnom broju Nedeljnih novina napisala sam osvrt na tu temu, jer sam se i sama uverila u njihovu istinitost.


Budući da je cilj rešenje problema, uradila sam intervju sa novoizabranim direktorom Komunalprojekta Boškom Mijatovićem.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Da uđete na groblje u Čelarevo i vidite ovo što sam Vam pokazala na fotografiji (visoka trava, busenovi…) šta biste prvo pomislili? Zanima me Vaše gledište kao običnog čoveka koji je recimo došao da obiđe nečiji grob.

– Prvo bih se upitao zašto to nije pokošeno, i kada će biti pokošeno.

Šta biste pomislili da uđete na groblje u Čelarevu kao direktor JKP?

– Kad budem došao i video, odgovoriću Vam.

Da li Vam liči na džunglu?

-Ne. Liči mi na nepokošeno groblje, a ne na džunglu.

Da li groblja treba da liče na džunglu?

-Naravno da ne, i kao što sam i rekao, liči na nepokošeno groblje.

Šta ove fotografije govore o JKP Komunalprojektu?

– Govore da treba što pre da zaposlimo komunalne radnike po selima, što će i biti urađeno u sledećih petnaestak dana.

Da li je bujanje vegetacije i oskudan broj radnika opravdanje, uvek i za sve?

– Bujanje vegetacije i oskudan broj radnika nisu opravdanje, naravno, ali to jesu činjenice.

Da li su Vam u preduzeću preneli koji su ključni problemi na koje se stanovnici opštine žale i šta su konkretno naveli?

– Da.Upravo nedostatak radnika i nedovoljno dobra organizacija rada firme.

Iako zvuči kao kliše,šta je Vaš prvi potez?

– Moj prvi zadatak će biti povećanje kvaliteta usluga koje pružamo našim građanima. Da bismo to ostvarili neophodno je da uradimo više stvari: da poboljšamo našu unutrašnju organizaciju i koordinaciju i da povećamo broj komunalnih radnika, prvenstveno po selima, da više pričamo i uvažavamo mišljenja i predloge naših građana, da edukujemo naše potrošače i da im omogućimo uvid u sve onošto radi Komunalprojekt, kao i da im omogućimo da preko interneta mogu da vide stanje svog računa, da vide potrošnju vode, da mogu sami da očitaju svoje brojilo i da to pošalju nama putem interneta…

Mislite li da ćete uspeti da se izborite sa zapuštenim grobljima, zapuštenim kontejnerima na selu, zapuštenim dečijim igralištima na selu?

– Da ne mislim, ne bih se ni prihvatio ovog posla.

Koliko je radnika na održavanju na platnom spisku JKP?

– Imamo 26 radnika, od kojihje 12 na košenju i 14 na čišćenju i održavanju javnih površina. Od toga su nam tri radnika na bolovanju, i jedan na godišnjem odmoru. U cilju objektivnog informisanja građana, što je, smatram, i Vaša namera, želim da navedem samo nekoliko činjenica:

Mi održavamo ukupno 13 groblja u celoj opštini, plus kosimo javne površine u gradu i po selima. Kosimo oko 200.000 m2 površine u gradu i oko 314.000 m2 po selima. Imamo oko 365 kilometara cevi za vodu i oko 195 kilometara cevi za kanalizaciju, i sve to održavamo. Dnevno odvezemo oko 250 m3 kućnog-komunalnog otpada. U proseku, dnevno imamo tri sahrane.

[wonderplugin_slider id=170]

 

Uz sve to, realizujemo i više investicija kao što je kanalizacija u Mladenovu, zamena starih cevovoda u Obrovcu, novi bunar za vodu u Despotovu i Tovariševu, ugradnja digitalnih brojila za vodu u Čelarevu…

Mislite li da ljudi greše kada kritikuju JKP?

– Kritika nije ni greh niti greška, pogotovo ako je dobronamerna. Svaki predlog je dobrodošao, ali bih voleo da ponekad objavite i neku pohvalu, jer i za to, siguran sam, ima razloga i prostora.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here