Prikupljeno oko 90 hiljada dinara

U Bačkoj Palanci odigran 4. humanitarni turnir u basketu „3 na 3“

1834

BAČKA PALANKA: Na sportskom terenu „Milan Mačvan“ koji se nalazi u Bloku „Partizan“, prošle nedelje održan je tradicionalni humanitarni turnir u basketu „3 na 3“ u organizaciji Fondacije „Srbi za Srbe“.


Turnir je okupio osamnaest ekipa iz Gajdobre, Vrbasa, Bačke Palanke i drugih mesta. Nakon zanimljivih, a u samoj završnici turnira i veoma kvalitetnih utakmica, prvo mesto pripalo je ekipi „Ivan Tomić“. Na drugo mesto plasirala se ekipa „Svejedno“, dok je treće mesto pripalo sastavu „Vojvoda Momčilo Đujić“. Tri prvoplasirane ekipe su dobile pehare.

[wonderplugin_slider id=170]

 

– Fondacija „Srbi za Srbe“ sa sedištem u Novom Beogradu, koja ovakva i slična takmičenja organizuje širom Srbije i inostranstva, po četvrti put je u Bačkoj Palanci organizovala takmičenje u basketu „3 na 3“. Tokom ovog turnira prikupljeno je oko 90 hiljada dinara. Pored zavidnog broja ekipa, koje su učestvovale na ovom takmičenju želim da istaknem da je utakmice turnira pratilo oko 500 gledalaca što je najviše od kako on postoji. Sve susrete na turniru vodio je sudija Marko Bajić, kaže Igor Tomičić koji je zajedno sa Srđanom Uzurom bio tehnički organizator ovog takmičenja.

Održavanje humanitarnog turnira u basketu „3 na 3“ pomogli su Kladionica „Max Bet“ i Kafe bar „Alo“. Opšti je utisak da je humanitarni turnir u potpunosti uspeo, a njegovi organizatori već su najavili naredni turnir u julu 2020. godine.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here