Raspisan konkurs za medicinske sestre – posao u Nemačkoj

1719

Projekat „Triple Win“, koji radi u okviru Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, raspisao je poslednji ovogodišnji konkurs za zapošljavanje u Nemačkoj medicinskih sestara i tehničara opšteg i pedijatrijskog smera iz Srbije.


Svi zainteresovani za posao u Nemačkoj mogu da podnesu prijave preko Nacionalne službe za zapošljavanje, najkasnije do 4. oktobra.

[wonderplugin_slider id=10]

 

Iznos minimalne zarade medicinskih sestara i tehničara u Nemačkoj koja pre nostrifikacije diplome iznosi 2.000 evra bruto, a posle nostrifikacije 2.400 evra. Poslodavci koji imaju ugovor sa „Triple Win“ projektom, a reč je o više od 200 poslodavaca, ne smeju da ponude potencijalnim zaposlenima manju zaradu od tog iznosa.

Možda će vas zanimati:

U saopštenju projekta „Triple Win“ se navodi da kandidati koji se prijave na konkurs ne plaćaju naknadu za posredovanje, a Nacionalna služba za zapošljavanja proverava da li uguvor o radu koji je ponuđen kandidatima, ispunjava sve pravne uslove prema zakonu Srbije.

[wonderplugin_slider id=177]

 

Za šest godina, koliko „Triple Win“ radi, preko tog projekata posao u Nemačkoj je našlo oko 660 medicinskih sestara i tehničara, opšteg i pedijatrijskog smera iz Srbije. Projekat se sprovodi na osnovu Sporazuma o posredovanju i privremenom zapošljavanju radnika, državljana Srbije u Nemačkoj, zaključenog 2013. godine.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here