Počela 52. Iločka Berba Grožđa

914

ILOK – Jedna od najznačajnijih turističkih i vinskih manifestacija u Hrvatskoj, Iločka berba grožđa, ove godine svoja vrata otvara po 52. put, s bogatim kulturno-zabavnim programom i bogatim sadržajima koji će započeti 24. avgusta i trajaće sve do 8. septembra 2019.


Ilok, mali gradić koji se „zavalio“ u gnezdo satkano od vinorodnih brežuljaka, mesto koje vas jednostavno ostavlja bez daha, koje se nalazi preko puta Bačke Palanke, uz Neštin poznat je po dobrim vinima.

Ilok nazvaju, ne samo gradom vina već i gradom ljubavi, jer sve više mladih i zaljubljenih parova bira ovo mesto gde pravi svoje venčane fotografije.

Jedna od najznačajnijih turističkih i vinskih manifestacija u Hrvatskoj, Iločka berba grožđa, ove godine svoja vrata otvorila je po 52. put, s bogatim kulturno-zabavnim programom i prigodnim sadržajima koji su počeli, u subotu 24. avgusta i traju sve do 8. septembra 2019.

Središnji deo ove atraktivne i jedinstvene manifestacije koju organizuje Grad Ilok na čelu s gradonačelnicom Marinom Budimir, održaće će se 6. septembra uz koncert klape Rišpet i 7. septembra, kada sledi koncert Miroslava Škore.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Najistočniji grad u Hrvatskoj, Ilok, dunavsko je kraljevstvo vina koje svojim tramincem, kao i svim drugim vinskim sortama ovoga područja posebno tokom Iločke berbe grožđa privlači brojne ljubitelje dobrog vina. Proizašla iz starog sremsko-slavonskog običaja okupljanja u vreme početka berbe sa svrhom čuvanja vinograda, slavljenja dobre godine i uroda, manifestacija Iločka berba grožđa, od svojih početaka 1962. godine, prerasla je u jednu od najatraktivnijih turističkih manifestacija u Hrvatskoj.

I ove godine 52. Iločka berba grožđa nudi gostima grada Iloka, kao i posetiocima i iz ostalih mesta mnoštvo interaktivnih i zanimljivih sadržaja.

Uz već dobro znanu Pudarinu, stari narodni običaj čuvanja vinograda pre berbe i Noći vina, koja se prigodno održava u Starom podrumu u saradnji s Iločkim podrumima, organizatori 52. Iločke berbe grožđa pripremaju i likovnu koloniju, nastupe kulturno umetničkih društava iz Slavonije, Srema i Slovačke, edukativno-zabavne radionice za decu i još mnoštvo drugih iznenađenja. Uz vrhunska vina i smotre vinara, tokom Iločke berbe grožđa, svi gosti grada Iloka imat će priliku probati i najbolje gastronomske ukuse ovoga kraja.

Фотографија корисника 52. Iločka berba grožđa

Bez sumnje, svaki posetioc ove tradicionalne manifestacije Ilok otkriće se u svojoj punoj lepoti i bogatom kulturnom nasleđu, kojim ovaj najistočniji hrvatski gradić odiše na svakom koraku.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here