Koncert za zaljubljenike u muziku

Klub klasične gitare „Akord“

786

BAČKA PALANKA: U sredu, 21. avgusta, u „Veljkovoj bašti“ biblioteke „Veljko Petrović“, klub klasične gitare „Akord“ sa gostima, održao je koncert za one koji vole muziku, zvuk klasične gitare, tamburice, kahona i ukulele.


Zbog zdravstvenih problema, nije učestvovao predsednik „Akorda“, Marko Šalić, ali je ipak dao pregled dešavanja na bini „Veljkove bašte“:

– Koncert smo nazvali „Letnji akordi u Veljkovoj bašti“. Sličan koncert smo imali i prošlog leta, kada nam je prvi put gostovao muzičar iz SAD, Rajan Donahju, a ovde je nekoliko dana posle koncerta palanački kantautor i pesnik, Goran Jović snimio spot zajedno sa Rajanom u produkciji KKG „Akord“, a večeras je nastavak prošlogodišnje priče i želja nam je da trajemo i u budućnosti.

[wonderplugin_slider id=64]

 

– Glavni događaj, što se tiče „Akorda“, trebao je biti nastup orkestra gitara sa petnaestak članova, ali zbog mojih opravdanih zdravstvenih razloga, morali smo to otkazati. Iz našeg kluba su se pojavili na sceni samo dvoje najuspešnijih članova, od mlađih Marko Segedi, a od starijih Jelena Čapanda. U nastavku programa smo čuli Gorana Jovića, kome su pomagali tamburaši Nedeljko Duvnjak i Ilija Bubulj, na udaraljkama je bio Filip Boroš, Rajan Donahju je naizmenično svirao ukulele, bas gitaru i pevao.

– Imali smo priliku da čujemo Đorđa Vukovića iz Bača (nastupao je sa Van Gogom, a na „Dunavskom balu“ sa Ribljom čorbom), a podrška na basu mu je bio Rajan Donahju, koji je imao i svoj deo programa gde je pevao bluz standarde iz Amerike, a pomagali su mu pomenuti Đorđe Vuković i Ilija Bubulj, dok je duet „Štim srca“, a čine ga Milana Aliđukić i Nenad Pušara, dok je na kahonu ritam držala Tamara Lakić, izveli su nekoliko velikih hitova iz nekadašnje Jugoslavije.

– Po prvi put je ovde bio i Nikola Petrović iz Tovariševa na akustičnoj gitari i vokalu. Na kraju da istaknem, ideja nam je bila, pored muzičkog dela, da sebi i publici priuštimo nešto lepo te da se ovakav prelep prostor, kao što je „Veljkova bašta“ iskoristi na najbolji mogući način. Veče je bilo, što se vremenskih uslova tiče, izvanredno i, da se našalim, komarci nam nisu došli. Konferansu je vodila, na svoj prepoznatljiv način, Tamara Jožić, a pored muzičara, učestvovali su i pesnici Dragutin Beg i Nenad Neša Živkov.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here