Nova „Zvezdina“ fudbalska ikona je iz Gajdobre!

4133

Fudbaleri Crvene zvezde su na stadionu „Rajko Mitić“, u revanš meču plej-ofa za Ligu šampiona, odigrali nerešeno (1:1) sa ekipom Jang Bojs-a i plasirali se u grupnu fazu Lige šampiona.

Crvena Zvezda – Young boys 1:1 (0:0)

Prvi susret u Bernu završen je remijem (2:2), pa su crveno-beli ukupnim rezultatom 3:3, a zahvaljujući datim golom više u gostima, overili drugi uzastopni plasman u najelitnije takmičenje.

Strelac odlučujućeg gola za Crvenu zvezdu bio je kršni Hercegovac iz Gajdobre, Aleksa Vukanović. Marin je započeo akciju, Rodić je sa leve strane centrirao, a Vukanović na petercu nadskočio čuvare i glavom poslao loptu u mrežu.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Izjednačujući gol za Young boys u 82. minutu je autogol Bena.  Posle prekida, crveno-beli su izbili loptu iz kaznenog prostora, na nju je natrčao Janko i šutirao, ali joj je Ben glavom promenio pravac i prevario Borjana.


Fudbaler Crvene zvezde Aleksa Vukanović, strelac gola vrednog plasmana u Ligu šampiona protiv Jang bojsa (1:1), izjavio je da nikada neće zaboraviti tu noć i da će dres sačuvati za uspomenu.

Vukanović je pogodio glavom za vođstvo crveno-belih u 59. minutu na asistenciju Milana Rodića, gosti iz Berna uspeli su da izjednače u 82. autogolom Mohameda El Fardua Bena, ali je takav rezultat bio dovoljan Zvezdi za drugo uzastopno mesto u eliti.

– Utakmicu je odlučila naša sloga na terenu i fenomenalni navijači. Sigurno je da bez njih ne bismo ovako izgledali na terenu. Bili su naš 12. igrač i to nam je dalo još veću snagu da ostvarimo prolaz – rekao je Vukanović posle utakmice.

Prema njegovim rečima, ekipu je poremetio gol Jang bojsa u finišu, ali je sve ispalo kako treba na kraju.

Ušli smo u Ligu šampiona i to je najbitnije. Nesvesno smo se povukli, ali smo ostvarili remi koji nas je odveo u grupnu fazu. Sigurno ovaj gol nikada neću zaboraviti i dres sa ovog meca čuvaću do kraja života.

Vukanović je veoma emotivno proslavio gol, ispostaviće se koji je doneo Zvezdi mesto među 32 najbolja tima na „Starom kontinentu“.

– Ne znam ni sam šta mi je prolazilo kroz glavu u tom trenutku. Krenuo sam da trčim ka našim navijačima i onda su me saigrači sustigli i to je sigurno jedan od najlepših trenutaka moje karijere – zaključio je Vukanović.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here