Martin Kajtazi iz Bačke Palanke najbolji u brzom ispijanju piva

2680
Foto: Dnevnik

​​​​​​​ZRENjANIN: Martin Kajtazi iz Bačke Palanke i Stojanka Trivunović iz Melenaca ovogodišnji su pobednici takmičenja u brzom ispijanju piva.


Atraktivno nadmetanje u muškoj i ženskoj konkurenciji organizuje se svake godine kao deo tradicionalne manifestacije „Dani piva“, koja se ove godine održava po 34. put.

Pobednik Martin Kajtazi je litarsku kriglu iskapio za 6,34 sekunde. Drugo mesto osvojio je Oliver Čilag iz Zrenjanina, dok je trećeplasirani bio Mladen Čolak iz Lukićeva.

[wonderplugin_slider id=173]

 

– Ja sam zdravo žedan. Više od 20 godina radim u pekari, gde je stalno toplo, i to je cela tajna mog uspeha. Od 2006. učestvujem na ovom takmičenju i ovo je moja deseta jubilarna pobeda. I dalje ću dolaziti, jer još uvek ne planiram da okačim kriglu o klin – izjavio je najbrži pivopija Martin Kajtazi.

Stojanka Trivunović je pola litre piva popila za četiri sekunde. Drugo mesto u ženskoj konkurenciji je zauzela Martina Trajković iz Leskovca, a treće Marika Agić iz Zrenjanina.

– Vežbam sa kiselom vodom. Već 12 godina se takmičim i za to vreme sam ostvarila sedam pobeda, a pet puta sam bila drugoplasirana. I dalje ću učestvovati na ovom takmičenju – kazala je Stojanka Trivunović.

Učesnici ovog atraktivnog takmičenja, inače, ispijali su Zrenjaninsko pivo, koje se od ove godine proizvodi u pivari Carlsberg u Čelarevu.

Nagrade pobednicima je uručio direktor Turističke organizacije Grada Zrenjanina Zoran Ljubotina. Prvoplasiranima u obe konkurencije je pripao ček na po 40.000 dinara, osvajači drugog mesta dobili su po 20.000 dinara, a trećeplasirani po 10.000 dinara.

[wonderplugin_slider id=10]

 

– Sve ide onako kako smo planirali. Lepo je vreme, utisci su sjajni, dobra je poseta, a izvođači su odlični – prokomentarisao je „Dane piva“ Zoran Ljubotina.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here