Opštini Bač odobren projekat podrške zapošljavanja teže zapošljivih kategorija

778

Opština Bač će u narednom periodu realizovati projekat „Podrška zapošljavanja teže zapošljivih kategorija u opštini Bač“ koji se sprovodi u okviru programa Inicijative za inkluziju – faza 2, a koji finansira nemačka organizacija GIZ.


Projektom je predviđena realizacija mera koje podržavaju zapošljavanje i samozapošljavanje teže zapošljivih kategorija u skladu sa Lokalnim akcionim planom zapošljavanja i aktivnostima obuka / mentorstva za nezaposlena lica, subvencije za zapošljavanje nezaposlenih i za samozapošljavanje.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Projekat će poseban naglasak staviti na zapošljavanje Roma, povratnika i drugih marginalizovanih grupa.

Predloženim projektom je predviđao zapošljavanje 40 nezaposlenih lica koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ).

Glavne aktivnosti na projektu odnosiće se na sprovođenje mera subvencionisanja poslodavaca da zaposle određena lica, kao i mera nabavke opreme licima koja žele da osnuju radnju ili poljoprivredno gazdinstvo.

Projekat će se realizovati u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Bačka i trajaće 15 meseci, a zvaničan početak projekta se očekuje početkom oktobra 2019 godine.

Ukupna vrednost donacije iznosi 120.000 evra, a najveći deo će biti utrošen za nabavku opreme za samozapošljavanje i za subvencije poslodavcima.

[wonderplugin_slider id=10]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here