Radi se projekat obnove puta Begeč-Bačka Palanka

4472

BAČKA PALANKA: Odavno je konstatovano da je četrdesetak kilometara državnog puta od Novog Sada do Bačke Palanke, odnosno da graničnog prelaza sa Hrvatskom i EU, u izuzetno lošem stanju.


Inicijativu da se izvrši rehabilitacija ovog veoma frekfentnog puta svojevremeno je pokrenulo ovdašnje Udruženje privrednika, podržala lokalna samouprava, a realizaciju ovog posla potvrdio je i Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade. Tačnije, reč je o rehabilitaciji dela puta od Begeča do Bačke Palanke, jer je put od Novog Sada do i kroz Begeč urađen i još se uređuje.

Miroslav Sićević

– Vršimo svojevrsno „lobiranje“ prema JP „Putevi Srbije“ i drugim nadležnim državnim organima kako bi se ovaj deo izuzetno frekfentnog puta osposobio za brz i siguran saobraćaj – kaže za „Dnevnik“ mr Miroslav Sićević, direktor opštinskog JP „Standard“ koje je, pored ostalog, zaduženo za puteve na teritoriji bačkopalanačke opštine.

 

Projekat za rekonstrukciju puta Begeč – Bačka Palanka je u fazi izrade. Idejno rešenje je urađeno, dobijena je katastarska dozvola, a nadamo se da će do kraja godine biti urađena jedna deonica ovog puta.

Projektom je predviđeno, pored ostalog, da na delu put pre uslaska u Bačku Palanku iz pravca Novog Sada, odnosno gde je sada raskrsnica sa semaforima kod obilaznice, bude urađen kružni tok saobraćaja. Takođe, zalažemo se da se na delu putu, a na raskrsnicama na ulasku i izlasku u Čelarevo postavi javna rasveta.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Sićević je dodao da se prilazni putevi koji vode u Bačku Palanku moraju dovesti u bolje funkcionalno stanje.

Planirana je rehabilitacija puta od obilaznice prema Karađorđevu do Bača, kao i rehabilitacija puta kroz Obrovac i Tovariševo, te deo puta od Gajdobre prema Silbašu, a od Despotova dalje prema Ratkovu.

 

[wonderplugin_slider id=173]

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here