Strahinji Stefanoviću 25.000 evra od Vlade Srbije

1259

Vlada Srbije je odlučila da Strahinji Stefanoviću za osvojenu srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u olimpijskoj sportskoj disciplini kajak, dodeli novčanu nagradu u iznosu od 25.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.


Strahinja Stefanović osvojio je medalju za Srbiju na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u kajaku i kanuu sprint. Stefanović je u finalu jednoseda na 200 metara u veoma uzbudljivoj trci u kojoj je o konačnom plasmanu morao da odluči foto finiš, osvojio srebrnu medalju. Strahinja je kroz cilj prošao za 35.04 sekunde, samo 0.18 stotinki sporije od olimpijskog šampiona, Britanca Lijama Hita (34.86). Bronzana medalja pripala je Špancu Karlosu Garoteu koji je kroz cilj prošao za 35.12 sekundi.

[wonderplugin_slider id=177]

 

Osim što je osvajanjem srebrne medalje u Segedinu titulu viceprvaka sveta dodao i titulu šampiona Evrope za takmičare do 23 godine, Stefanović je izborio i prvu olimpijsku normu za srpski kajak.

Ista novčana nagrada dodeljena je i njegovom treneru Milanu Đenadiću za osvajanje ove medalje na takmičenju u Segedinu, saopštila je Vlada. Za osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u džudou u Tokiju, novčane nagrade u iznosu od po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti dobili su sportista Nemanja Majdov i njegov trener Ljubiša Majdov – odlučila je Vlada.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here