Bačkopalančanin među osumnjičenima za trgovinu tone narkotika

10591

Zlatko Mandarić iz Beograda i Bojan Tomčić iz Bačke Palanke su srpski državljani koji su u četvrtak uhapšeni u akciji FBI zbog šverca više od tone droge iz Meksika u Kanadu i Kaliforniju.


Njih dvojica osumnjičeni su da su radeći kao vozači kamiona narkotike prebacivali iz države u državu. Sumnja se da su velike količine kokaina, heroina i meta prevozili iz Meksika u Kaliforniju, a potom u Kanadu, dok je deo tovara išao i za Australiju.

Zlatko Mandarić i Bojan Tomčić, Foto: Privatna Arhiva

Prema američkoj optužnici, oni se sumnjiče da su bili deo organizovane grupe koja je otvorila novi kanal za šverc narkotika.

[wonderplugin_slider id=10]

 

– Zlatko i Bojan se sumnjiče da su sa Kinezima, Kanađanima, Meksikancima i Sudancima organizovali mrežu za nabavljanje kokaina, heroina i ekstazija, a zatim drogu distribuirali po Kaliforniji, Kanadi i Australiji – navode američki mediji i dodaju:

– Njih dvojica osumnjičeni su da su radeći kao vozači kamiona narkotike prebacivali iz države u državu. Sumnja se da su velike količine kokaina, heroina i meta prevozili iz Meksika u Kaliforniju, a potom u Kanadu, dok je deo tovara išao i za Australiju – kažu oni.

Prema njihovim rečima, grupa je bila toliko dobro organizovana da su njihovi članovi za komunikaciju o kupovini, prodaji i transportu droge koristila specijalne telefone i šifre.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Inače, u međunarodnoj akciji FBI optuženo je 30 ljudi, dok je 13 uhapšeno. Zaplenjeno je 944 kilograma kokaina, oko 100 kilograma MDMA, 100 kilograma metamfetamina, kao i 20 kilograma heroina. Američko tužilaštvo je podiglo optužnice protiv 30 osumnjičenih iz Srbije, Kine, Kanade, Meksika i Sudana.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here