Održano 18. Dučićevo pesničko leto

U Gajdobri

371

U Gajdobri je u petak 6. septembra počelo tradicionalno XVIII Dučićevo pesničko leto, u organizaciji Književnog kluba „Jovan Dučić“ koji ove godine beleži jubilej – 25 godina postojanja.


I kao što je već godinama za to prvo i to vrlo lepo pesničko veče pobrinuli su članovi književnih klubova „DIS“ iz Bačke Palanke, „Lenka Dunđerski“ iz Čelareva i domaćina. Muzička pratnja i te večeri bili su nezaobilazni Marko Šalić i njegovi učenici iz Kluba klasične gitare „Akord“. Svi oni su doprineli da se to veče s pravom može nazvati Dučiću s ljubavlju.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Drugo veče, subota, 7. septembar počelo je u 19 časova u prostorijama ogranka Narodne biblioteke „Veljko Petrović“ u Gajdobri „Jovan Dučić“, bilo je rezervisano za promociju nove knjige dr Milana Micića „Amerikanci srpski dobrovoljci iz SAD-a 1914–1918“. Radi se o zanimljivoj priči u kojoj se spominju naši preci, o istoriji…

Parafraziraćemo samo jednu rečenicu iz romana jednog od dobrovoljaca: „Kada sam u San Francisku čuo guslara kako poziva Srbe da stanu pod srpski barjak srce mi je zaigralo i nisam mogao da izostanem pa da sve zlato ovoga svijeta u Americi zadobijem.“

Treće Dučićevo pesničko veče, odigralo se u nedelju, 8. septembra takođe sa početkom u 19 časova, posvećeno je Draganu Lakićeviću. Srpski pesnik, pripovedač, romansijer, tumač i priređivač književnosti, prevođen na ruski, grčki, engleski, nemački, švedski, holandski, poljski, italijanski, beloruski, rumunski i jermenski jezik, predstavio se prisutnoj publici.

[wonderplugin_slider id=177]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here