Počela izgradnja nove sportske hale u Despotovu

1010
Foto: Pokrajinska vlada

DESPOTOVO: Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović položio je danas, u Despotovu, u opštini Bačka Palanka, kamen temeljac za izgradnju nove sportske hale, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno više od 115 miliona dinara. Objekat će, kako je najavljeno, biti završen za šest meseci.

Ovim projektom predviđeno je i parterno uređenje koje obuhvata izgradnju saobraćajnica, parking prostora, trotoara, atmosferske kanalizacije i spoljnog osvetljenja kao i nabavku i ugradnju sportske opreme.

Pokrajinska vlada je zajedno sa lokalnim samoupravama u protekle tri godine uložila više od 1,1 milijardu dinara u izgradnju i rekonstrukciju sportskih objekata u AP Vojvodini. U planu su, najavio je predsednik Mirović, i radovi na izgradnji sportskih objekata u Novom Kneževcu, Titelu, Alibunaru i Beloj Crkvi.

„Pored ovog projekta u Bačkoj Palanci rešavamo i druge važne tekuće probleme građana. Počinju radovi u Obrovcu na izgradnji kanalizacione mreže, radićemo i put od Begeča do Bačke Palanke. Radimo u svim opština u AP Vojvodini, Vojvodina napreduje, nemamo nijednu promašenu investiciju u protekle tri godine“ kazao je predsednik Mirović.

Pokrajinska vlada je od jula 2016. godine do danas, za finansiranje i sufinansiranje projekata u opštini Bačka Palanka, opredelila više od 308 miliona dinara za realizaciju projekata u oblastima vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, saobraćajne infrastrukture i razvoja sporta.

Bačka Palanka opredelila se za ravnomeran razvoj opštine, posle 23 godine, uz podršku Pokrajinske vlade završili smo sportsku halu u Gajdobri i sportsku halu u Pivnicima. Mi smo privredna i sportska sredina i ostajemo na tom putu, kazao je predsednik Opštine Bačka Palanka Branisalv Šušnica.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here