Sa osmehom u novu školsku godinu u OŠ „Heroj Pinki“

Svaki učenik ima individualni plan i program koji je prilagođen njegovim mogućnostima

835

Nova školska godina u školi „Heroj Pinki“ je spremno dočekana kako od strane učitelja, defektologa i nastavnika, tako i od predškolaca i učenika od prvog do osmog razreda.

Sem redovne nastave, učenicima škole se, kao i učenicima drugih osnovnih škola sa teritorije opštine Bačka Palanka, pružaju usluge dodatne podrške u obrazovanju (individualni i grupni oblici korektivno stimulativnih programa) koje sprovodi stručni tim defektolofga (oligofrenolozi, logopedi, surdolog, tifolog, somatoped, specijalni pedagozi). Svi učenici rade po IOP-u 2 što znači da svaki učenik ima individualni plan i program koji je prilagođen njegovim mogućnostima.

Kao i redovne škole i ova škola primenjuje novine koje obuhvataju planove i programe učenika prvog, drugog, petog i šestog razreda (projektna nastava, tematsko planiranje kao i rezultati učenja koji su zasnovani na ishodima i prilagođeni specifičnostima škole).

U radu sa decom potrebno je mnogo ljubavi, strpljenja, truda i stručnosti, a kada se sve to pruži rezultati su neminovni. Učestvujemo na mnogim konkursima, druženjima, idemo u goste, gosti nam dolaze. Prošle godine škola je učestvovala u projektu “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” i našla se među nagrađenim učesnicima, osvojila je prevo mesto za najlepše školsko dvorište. Sa predstavom “U redu je biti drugačiji” učenici su bili gosti na novogodišnjem koncertu muzičke škole “Stevan Hristić”. Škola je sarađivala sa Udruženjem za pomoć MNRO kao i sa drugim školama i ustanovama. Radilo se i na uređenju prostorija škole. Predškolci su dobili novi enterijer, a od ove školske godine renovira se i produženi boravak.

Sve su to razlozi zbog kojih škola “Heroj Pinki” kreće sa osmehom u novu školsku
godinu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here