Snažan otpor odbojkašica Panonije favorizovanim Novosađankama u polufinalu Kupa Srbije (Vojvodina)

673

OK Panonija je prvi put u istoriji stigla do polufinala u Kupu Srbije, na teritoriji Vojvodine. Polufinalni meč se igrao u Bačkoj Palanci, a protivnik je bila prvoligaška ekipa ŽOK Novi Sad, koja je i pobedila, ali nije ni malo lako stigla do trijumfa u ovom meču. Gošče su slavile pobedu i time se plasirale u finale KUP-a Vojvodine.

OK Panonija – ŽOK Novi Sad 1:3

Palančanke su od samog početka utakmice pružale maksimalan otpor favorizovanom protivniku. U završnici prvog seta rezultat je išao u korist bačkopalančanki, ali je ipak presudilo iskustvo protivnika koji je uspeo da preokrene skoro izgubljen set. ŽOK Novi Sad je uspeo da nametne svoj ritam igre i u drugom setu i povede 2:0. U trećem setu, gošće su imale dve meč lopte, ali su ovog puta palančanke uspele velikom borbenošću i željom da preokrenu rezultat i smanje vođstvo protivnika na 2:1. Gošće su na kraju ipak sa sobom odnele pobedu rezultatom 3:1.

„Jako sam ponosna na igru devojaka, koje se nisu predavale ni jednog momenta. Pokazale su da su sazrele kao igrači i kao tim. Borbenost, požrtvovanje i timski duh koji su pokazale na terenu mi govori da će ova ekipa predstojeće sezone služiti za primer kako treba da izgleda tim koji se bori za vrh tabele“ – izjavila je Nataša Borki, trener OK Panonija.

Za OK Panonija nastupile su: M. Majkić, M. Knežević, M. Stanojev, M.Savić, M. Jovanović, J. Štrbac, T. Đurković, A. Mandić, J. Bugarčić, J. Babić, V. Vasić, I. Budisavljević, T. Ninković, N. Kolbas.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here