Sportski rezultati na ponos opštine Bačke Palanke

1752

BAČKA PALANKA: Prema izveštaju o sportskim aktivnostima u opštini Bačka Palanka za proteklu 2018. godinu koji je iznet na današnjoj sednici Opštinskog veća, ostvareni su dobri rezultati, priređene su kvalitetne sportske priredbe, a školski sport je na nivou najrazvijenih opština i gradova.


Kako se navodi u izveštaju, sportske organizacije u bačkopalanačkoj opštini, radile su u mnogo boljim uslovima u odnosu na ranije periode. Proteklu godinu je karakterisao nastavak ostvarivanja dobrih sportskih rezultata klubova i pojedinaca, kvalitetne sportske priredbe, kao i veliki broj aktivnosti propagandno-manifestacionog karaktera.

Direktor Ustanove za sport i rekreaciju „Tikvara“ i član komisije za ocenu programa iz oblasti sporta, Darko Božović istakao je kako je Bačka Palanka jedna od retkih lokalnih samouprava koje svoje obaveze prema sportskih organizacijama ispunjavaju u potpunosti.

[wonderplugin_slider id=136]

 

„Bačka Palanka, posle grada Novog Sada, najviše ulaže u školski sport u Južnobačkom okrugu i na to smo izuzetno ponosni“, dodao je Božović.

Školski sport kao organizacioni oblik i mogućnost za uključivanje što većeg broja mladih u procese fizičkog vežbanja treba da postane jedan od osnovnih oblika aktivnosti u našoj sredini. Tokom 2018. godine nastavilo se sa aktivnostima na planu afirmacije i sistemskog ustrojstva ove oblasti na višim nivoima organizovanja (pokrajina i republika) u saradnji sa Savezom za školski sport Srbije i koordinatorom južnobačkog okruga.

Na području naše opštine aktivnosti su bile usmerene na uspostvaljanju još bolje saradnje sa školama radi realizacije školskih sportskih takmičenja iz republičkog programa.

Lokalna samouprava je u 2018. godini u velikoj meri omogućila odražavanje koliko-toliko normalnih uslova za rad organizacija i pojedinaca, u ovoj oblasti, navodi se dalje u izveštaju. Osim redovnog izdvajanja finansijskih sredstava za sportske organizacije koje su ostvarile pravo na finansiranje, i ostale sportske organizacije koje su se tokom godine obratile jedinici lokalne samouprave za finansiranje svojih akcija, naknadno je uvršteno u program finansiranja.

Kako opština Bačka Palanka ima uspešne i perspektivnih sportiste kojima se ponosi, u 2018. godini dodeljeno je 15 stipendija najuspešnijima.

[wonderplugin_slider id=104]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here