Prodat „Dunav“ iz Čelareva, novi vlasnik firma iz Bačke Palanke

17404

ČELAREVO: Akcionarsko društvo za proizvodnju tekstilnih i ambalažnih proizvoda „Dunav“ iz Čelareva u stečaju prodato je danas firmi „Euroliner Industries“ iz Bačke Palanke, po početnoj ceni od 50.856.863 dinara.

[wonderplugin_slider id=179]

 

Novi kupac postao je vlasnik nepokretnosti u fabričkom kompleksu koje se nalaze u Čelarevu, a koje između ostalog čine industrijske zgrade, porodična stambena zgrada, radionice, lokal, oprema, kao i potraživanja.


Ko je „Euroliner Industries“ iz Bačke Palanke?

Bačka Palanka je poznata privredna sredina sa velikim brojem prepoznatljivih kompanija poput Tarkett-a, Nectar-a, Sufle-a, Carlsberg pivare i ostalih, ali retko ko je imao priliku da čuje za kompaniju Euroliner Industries

Iz tog razloga smo istraživali, kako bi došli do podataka i upoznali javnost sa novim vlasnikom imovine bivšeg TK Dunava u Čelarevu. Evo šta smo saznali.

  1. Euroliner Industries je kategorisano kao malo pravno lice.
  2. Stoprocentni vlasnik Euroliner Industries-a je kompanija Leoyd trading limited iz Hong Konga.
  3. Sedište firme Euroliner Industries je na adresi Majevička 52 u Bačkoj Palanci.
  4. Direktor firme je Euroliner Industries je Siarhei Ramanouski iz Belorusije.
  5. Do 2016. godine ova firma je nosila naziv EUROLINER RENT A CAR d.o.o.
  6. Bavili su se do 25.08.2016. godine izgradnjom stambenih i nestambenih zgrada, a od tada im je pretežna delatnost promenjena u proizvodnju pletenih i kukičanih čarapa.
  7. U 2018. godini Euroliner Industries je ostvario prihode u visini od 85.226.000 RSD.

Javno nadmetanje održano je danas u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika u Novom Sadu. Čelarevska fabrika je nekada bila najveći srpski izvoznik ambalaže i veziva za poljoprivredu i zapošljavala i do 1.500 radnika.

[wonderplugin_slider id=104]

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here