Renoviranje gradskog bioskopa i muzeja u Bačkoj Palanci

1609
Foto: Dnevnik

BAČKA PALANKA: U poslednjih nekoliko godina u opremu i infrastrukturu objekata Kulturnog centra u Bačkoj Palanci, uloženo je više novca nego u prethodnih 25 godina, potvrđuje Marko Knežić, direktor te ustanove.


U obraćanju javnosti, pored ostalog, Knežić se osvrnuo na ostvarivanje programskih aktivnosti ovog centra, a posebno je naglasio značaj radova koji se odvijaju u Gradskom bioskopu.

[wonderplugin_slider id=136]

 

– Potrebno je da se rad bioskopa uskladi sa Zakonom o zaštiti od požara – rekao je Knežić. – Radi se na sistemu dojave požara, hidrantskoj mreži i električnim instalacijama. Kod filmskog centra Srbije konkurisali smo za preddigitalizaciju i digitalizaciju bioskopa, dobićemo sredstva za zamenu sedišta. U toku je tender za treću fazu rekonstrukcije zgrade muzeja tako da očekujemo da će ta treća faza, odnosno završni radovi, biti gotoovi do kraja godine. Sledeće godine planiramo parterno uređenje muzeja, sređivanje dvorišta. Time ćemo zaokružiti jedan kompleks koji će predstavljati idealan ambijent za organizovanje kulturnih sadržaja. Biće to novi podstrek za kulturu u našem gradu.

[wonderplugin_slider id=75]

 

U osvrtu na ovogdišnje aktivnosti Knežić je rekao da je po njegovom. ali i opštem mišljenju najuspešniji sadržaj bio letnji Rok, bluz i džez festival, kao i program za najmlađe, odnosno pozorišne predstave.

– Svake godine smo činili po jedan korak dalje, a interesovanje javnosti je sve veće i veće, pa u narednim godinama očekujemo još viši nivo muzičkog festivala i pozorišnih smotri. Ovih dana organizovali smo druženje na kome su učestvovali pesnici, glumci, slikari i muzičari, a u likovnoj galeriji KC u toku je izložba Ane Cvejić umetnice iz Beograda. Uskoro ćemo otvoriti izložbu radova sa likovne kolonije „Bagremara 2019”.

Uprkos pojedinim neozbiljnim komentarima kod nas postoji jak kulturni život, a sigurno je da ono što sledi završetkom radova koji su u toku treba da da nov podstrek kulturnom životu Bačke Palanke – zaključio je Knežić.

[wonderplugin_slider id=173]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here