Košarkaši Hercegovca iz Gajdobre novi članovi Druge srpske lige

1600
Foto: KK Hercegovac

Košarkaši Hercegovca iz Gajdobre zahvaljujući briljantnom izdanju u Letnjoj ligi, plasirali su se u Drugu srpsku ligu, koja je počela ovog vikenda.


Iako su novajlije u Ligi, Gajdobrani gaje najviše ambicije, o čemu svedoče reči i njihovog stratega Radomira Kisića.

– Naše ambicije i snovi su vrh tabele. Vrebaćemo iz prikrajka, ako neko od favorita kiksne pokušaćemo to da iskoristimo. Ima nekoliko ozbiljnih ekipa sa dobrim timovima. Tu pre svega mislim na sve – ekipu Kam tu plej se još više pojačala dovođenjem Darka Miličića i Dušana Buluta. Jokićev klub “Yoker” iz Sombora se takođe pojačao, doveo je dva ozbiljna plejmejkera iz Veternika i centre, tako da su to dve ekipe, uz nas, najozbiljniji kandidati da jurišamo na prvo mesto. Mi ćemo čekati iz drugog plana i tražiti svoju šansu za vrh Druge srpske lige – otkrio je trener Hercegovca iz gajdobre Radomir Kisić.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Perma Kisićevim rečima, u klubu i oko njega sve funkcioniše odlično, od treninga i putovanja do utakmica, za šta najveće zasluge pripadaju predsedniku kluba Stojanu Dangubiću, koji im je sve to omogućio. Imajući u vidu da mnogo igrača živi ili studira u Novom Sadu, Gajdobrani treniraju na Đačkom igralištu, kao i u hali u Gajdobri. Za razliku od Letnje lige ekipa je osvežena.

Sastav ekipe

Boje Hercegovca u novoj sezoni braniće: Miloš Crnjanski, David Sabo, Ratko Dangubić, Dragan Đukić, Sava Rajković, Dušan Stojanović, Predrag Radovanović, Aleksandar Lučić, Danilo Desnica, Veljko Živanović, Filip Manojlović, Nikola Simić, Nikola Ćurčić, Filip Popović i Predrag Kosjer.

– Došlo je pet-šest novih igrača, bilo je potrebno vreme da sve to dobro uklopimo. Imamo nekoliko igrača koji nisu igrali godinama, tu prvenstveno mislim na Davida Saba i Danila Desnicu, došao je i Nikola Ćurčić iz Juniora, koji treba još mnogo da radi, Nikolu Simića odmah možemo da koristimo… Starosedeoci su tu, oni su već ušli u sistem, to dosta dobro funkcioniše, ali u njega moramo da uključimo novajlije. Tu je i Veljko Živanović.

Košarkaši Hercegovca tokom pripremnog periooda odigrali su nekoliko kontrolnih utakmica. Poslednja u nizu je bila u hali u Gajdobri protiv juniorskog sastava Partizana, kojeg je na terenu predvodio Gajdobranin Risto Dangubić i reprezentativci Luka Tarlać i Nikola Radovanović, a sa klupe selektor juniora Srbije Aleksandar Bućan.

– Slavili smo 82:72, ali smo tokom utakmice igrali na momente jako dobro, na momente traljavo, ali sve u svemu sam zadovoljan. Kroz prvenstvo nadam se da ćemo igrati sve bolje i bolje. Prvo poluvreme smo bili našpanovani, puna hala, igrali smo odlično, bila je dobra motivacija i želja, a posle prednosti od 20 koševa razlike pao je entuzijazam. Posle prvog poluvremena kao da smo se zadovoljili i potom smo ušli mekše i opuštenije u utakmicu, misleći da će mladi košarkaši Partizana posustati. Naravno oni su to iskoristili i sa nekoliko dobrih odbrana i napada, uz naše neke greške, doveli utakmicu na samo od osam koševa prednosti. Na kraju slavili smo sa deeset koševa.

[wonderplugin_slider id=10]

 

U prvom kolu Gajdobani dočekuju ekipu Bagljaša iz Zrenjanina.

– Zrenjaninci su takođe ušli iz Letnje lige. O njima nemamo nekih posebnih informacija. Igramo na našem terenu, nadamo se pobedi. U ekipu nam se vraća Aleksandar Lučić, koji se nedavno oženio, a tokom Letnje lige bio je nosilac igre i jedan od naših najboljuih igrača – rekao je Kisić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here