Prilično aktivno turističko leto

Turistička organizacija opštine Bačka Palanka

522

Direktorka Turističke organizacije opštine Bačka Palanka, Milica Stoisavljević, govorila je uspehu brojnih manifestacija organizovanih proteklo leto. 


Milica Stoisavljević

– Posle završetka najveće i najznačajnije manifestacije koju organizuje TOO, u nastavku leta usledio je niz događaja koje smo mi organizovali ili podržali i učestvovali u njima na neki način, koji su bili prilično uspešni iz našeg ugla.

– U julu, dana 20. smo, po tradiciji ugostili učesnike „TID“ regate, koja je 64. put organizovana ove godine. Bilo je preko 160 učesnika u našem gradu i mi smo ih vodili u Muzej piva u Čelarevo, pokazali smo im naše priobalje Dunava kao i sam centar grada. Večeru smo im priredili u „Slovačkom domu“ i ponudili im neke naše gastronomske specijalitete, i gosti su otišli zadovoljni.

– Početkom septembra, 7. dana u mesecu, desila se manifestacija „Ukusi Vojvodine“ u Novom Sadu u Limanskom parku, gde smo se predstavili sa našom gastronomskom ponudom, kao i ponudom nekih specifičnih proizvoda sa teritorije naše opštine. Manifestacija je bila i prodajnog pored izlagačkog karaktera.

– U Bačkoj Palanci smo organizovali sajam zimnice „Bakin špajz“, koji se desio 14. septembra, koji se održao u parku ispred OŠ „Heroj Pinki“, gde su proizvođači imali priliku da prikažu svoje proizvode. Učestvovali smo u Vršcu u danima berbe grožđa „Grožđebal“, od 19. do 22. septembra. Manifestacija „Zlatni kotlić“ održala se 22. septembra, u takmičenju kuvanja riblje čorbe i ribljeg paprikaša na čardi „Florida“. Učestvovalo je 27 ekipa, uglavnom iz Južne Bačke. Žiri u sastavu: Aleksandar Ristić, Vladimir Šper, Branko Knežević i Čabi Laslo doneo je odluku da prvo mesto u kuvanju riblje čorbe pripadne ekipi „Florida“ iz Bačke Palanke, drugo ekipi „Đorđe Šerbedžija“ iz Mladenova i treće ekipi „Baračka“ iz Bezdana.

[wonderplugin_slider id=174]

 

– U kuvanju ribljeg paprikaša, prvo mesto je osvojila ekipa „Slobodni momci“ iz Kule, drugo „PUR Jelena“ iz Bačke Palanke i treće „Malo jači igrači“ takođe iz Bačke Palanke. Najveselija ekipa su „Frajle“ iz Bača, najsimpatičnija ekipa „Ne može nam niko ništa“ iz Bačke Palanke, a najšarmantniji su bili „Kajakaši“ iz našeg grada. Na kraju „Zlatni kotlić Bačka Palanka 2019“ osvajaju „Slobodni momci“ iz Kule. Nagrade su obezbedili brojni sponzori, a organizator, Turistička organizacija opštine Bačka Palanka je za osvajače zlatnog kotlića obezbedila vaučer za dve osobe, u pitanju je vikend u Veneciji.

– Ovakvi događaji gastronomskog tipa privlače veliku pažnju posetilaca, a nama daju šansu da prezentujemo gastronomiju ovog kraja. Za učešće u navedenim manifestacijama želela bih se zahvaliti pokrajinskom Sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, bez čije podrške mi ne bismo mogli na ovaj način da organizujemo manifestacije, a isto tako i opštini Bačka Palanka, koja prepoznaje značaj manifestacija kao značajnu turističku promociju naše sredine.

Prethodni rad Turističke organizacije nije se ogledao samo u organizovanju i učešću u + manifestacijama i promociji, već smo intenzivno radili i na traženju sredstava za završetak biciklističke staze od Bačke Palanke do Čelareva, jer je to bila jedina deonica „Euro-velo 6“ biciklističke rute u Srbiji, koja nije bila asfaltirana. Celog avgusta nas je pratilo veoma veliko interesovanje biciklista da prođu alternativnom rutom Srem, Partizanskim putem, koji im odgovara zbog ambijenta Nacionalnog parka i nepostojanja frekventnog saobraćaja. Pokazali smo im sela Neštin i Vizić.

– Ono što otežava rad celo leto je nerešeno pitanje prostorija naše organizacije, jer zgrada bioskopa, gde smo smešteni, se renovira. Bili smo prinuđeni da se iselimo pa sad radimo na nekoliko lokacija u gradu, u zgradi Crvenog krsta, Biblioteke i Standarda, gde nas zainteresovani mogu da pronađu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here