U toku izrada projektne dokumentacije za novi vrtić u Bačkoj Palanci

3356

BAČKA PALANKA: Na današnjoj sednici Opštinskog veća Opštine Bačka Palanka većnici su usvojili tri dokumenta vezana za rad Predškolske ustanove „Mladost“ iz Bačke Palanke. 


Radi se o strateškim dokumentima koji se svake radne godine rade tokom septembra i podrazumevaju Izveštaj o radu za radnu 2018/2019. godinu, Godišnji plan rada za radnu 2019/2020. godinu i Aneks predškolskog programa.

Direktor Predškolske ustanove „Mladost“ Goran Šatara kaže da je u ovoj ustanovi protekle godine sve išlo prema planu i programu, a u novu radnu godinu ulaze spremni.

„Planovi PU „Mladost“ za tekuću godinu su u skladu sa zakonom o obrazovanju, a mi kao ustanova uvek planiramo i dodatne aktivnosti i manifestacije koje nisu obavezujućeg karaktera, ali smo mi u svetu predškolstva prepoznatljivi po tome. Kroz manifestacije kao što je na primer Dečija olimpijada, afirmišemo decu i vrednosti koje su neophodne za jedan uspešan rast i razvoj naših mališana“, rekao je Šatara.

[wonderplugin_slider id=173]

 

Kada je u pitanju proširenje kapaciteta, Šatara ističe da se već intenzivno radi na tome. Kao što je javnosti poznato, iz godine u godinu ova ustanova se susreće se listama čekanja jer u vrtićima nema dovoljno mesta. Direktor Goran Šatara kaže da će se formiranjem vaspitnih grupa u Silbašu, Obrovcu i na kraju izgradnjom još jednog većeg vrtića u Bačkoj Palanci, ovaj problem konačno rešiti.

„PU „Mladost“ ima potrebu za proširenjem smeštajnih kapaciteta. Do kraja godine očekujemo formiranje dve vaspitne grupe u Silbašu, a plan je i da se u Obrovcu u toku sledeće godine otvori jedna vaspitna grupa. U toku je izrada projektne dokumentacije za jedan veliki objekat koji bi zadovoljio sve potrebe u gradu“, kaže direktor Goran Šatara.

Naredne nedelje u utorak 8. oktobra PU „Mladost“ tradicionalno će obeležiti Dečiju nedelju. Na platou u centru grada od 09.30 h mališani koji pohađaju ovu ustanovu pesmom i igrom obeležiće svoju nedelju.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here