Nakon incidenta FSV presudio protiv Starog grada – 0:3 za goste

1160

NOVI SAD: Iz Fudbalskog saveza Vojvodine stigla je odluka Komesara za takmičenje VFL Sever, a povodom prekinute utakmice 7. kola ove lige između OFK Stari grad i FK Sloga iz Čonoplje. Utakmica je registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist FK „Sloga“ iz Čonoplje.

Iako je OFK Stari grad vodio rezultatom 1:0 ova utakmica je prekinuta u 77. minutu. Kako se navodi u obrazloženju, razlog prekida incident u kome su učestvovali igrači obe ekipe i nekolicina navijača domaće ekipe (njih oko pet – šest) koji su preskočivši ogradu sa palicama od bubnjeva utrčali u teren za igru u nameri da se fizički obračunaju sa igračima gostujuće ekipe, u čemu ih je tek iz nekoliko navrata redarska služba uspela vratiti na tribinu.

Derbi kola između Starog grada i Sloge iz Čonoplje prekinut je u 77. minutu, kada je glavni arbitar utakmice Ivan Čapko, odlučio da odsvira kraj, smatrajući da je bezbednosna situacija terenu narušena.

Do prekida je došlo kada je fauliran fudbaler domaćih Knežević, koji je ostao da leži na zemlji. Igrač gostiju Konjović, pokušao je da ga iznese sa terena, samo iz njemu poznatog razloga. U tom trenutku u teren su utrčali Đurković rezervni golman Bačkopalančana i „rezervista“ gostiju Veselinović. Njih dvojica su pokušala da se fizički obračunaju, pa su nakon toga, potpuno opravdano dobili crvene kartone. Potom je u teren pokušala da uđe grupa domaćih navijača, ali ih je redarska služba sprečila. Međutim, glavni sudija Ivan Čapko odsvirao je kraj, smatrajući da je bezbednost aktera meča ugrožena.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here