Kvar na toplovodu otklanja opština

819

BAČKA PALANKA: Nekim potrošačima DP „Novi Sad –gas”u Bačkoj Palanci, sudeći po svemu, biće odložen početak grejne sezone.


Rukovodilac ovdašnjeg postrojenja Toplane DP „Novi Sad –gas” Vladimir Žilai svojim obraćanjem javnosti pred početak grejne sezone nije obradovao deo onih koji su u ovom gradu greju preko ovog isporučioca toplotne enrgije. Grejna sezona treba da počne 15. oktobra, a sada je sasvim izvesno da deo stanara višespratnica u samom centru grada, ali i velik broj ustanova, ne mogu da računaju na tople radijatore, jer je konstatovan ozbiljan kvar na toplovodu.

[wonderplugin_slider id=136]

 

– Jedan deo naših kupaca toplotne energije, na žalost, moramo obavestiti da će im zbog kvara na toplovodu možda kasniti početak grejne sezone – rekao je Žilai. – Kvar toplovoda je na deonici ispred poslovnice MTS, te je kašnjenje sa početkom grejne sezone moguće za zgrade u Ulici Kralja Petra Prvog 15, ulazi 1,2 i 3, Žarka Zrenjanina 62 i 68 (sva tri ulaza), Žarka Zrenjanina 51, zgradu pošte, kao i njen poslovni prostor, zgradu DDOR, suda, opštinske i poreske uprave.

Žilai, pored ostalog, kaže da je DP „Novi Sad – gas” godinama održavalo kompletan sistem toplana na šta su, po njegovim rečima, utrošili pola miliona evra. – Mi nemamo obavezu investicionog održavanja, ali smo to radili – dodaje rukovodilac Toplane. – Zastoji u grejanju do sada su bili minimalni, ali ovaj put iz objektivnih razloga nismo u mogućnosti da otklonimo uočeni kvar. Obratili smo se lokalnoj samoupravi koja je vlasnik toplovoda da ovaj put ona otkloni kvar i dobili smo pozitivan odgovor. Zato očekujemo da se nakon sprovođenja obavezne procedure počne sa otklanjanjem kvara.

[wonderplugin_slider id=104]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here