Dobitnik Oktobarske nagrade za 2019. godinu – RK „Lavovi BP“

INTERVJU: Predsednik kluba, Jelena Permoser

1386

BAČKA PALANKA: Odlukom Skupštine opštine Bačka Palanka, jedan od dobitnika Oktobarske nagrade u vidu zlatne plakete je Rukometni klub „Lavovi BP“.


RK Lavovi BP je od svog osnivanja 2011. godine do danas izrastao u veliki i uzoran sporstki kolektiv. Naime RK Lavovi BP su u prethodne tri sezone beležili velike uspehe u seniorskoj konkurenciji.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Uporedo sa seniorskim rukometom, ovaj klub je veliki akcenat i na rad sa mlađim kategorijama. Kao rezultat toga u RK „Lavovi BP“ danas trenira oko sto dečaka razvrtanih u četiri uzrasne kategorije, a od pre šest meseci formirana je i škola rukometa za devojčice u kojoj trenira 30 devojčica.

Jelena Permoser

Predsednik kluba, Jelena Permoser za BAP VESTI kaže da je dobijanje ove nagrade velika čast, ali i odgovornost za dalji uspešan rad.

„Srećni smo što je naš kolektiv, koji je relativno mlad, ali je za kratko vreme uspeo da zabeleži izuzetne sportske rezultate i stasa u zdrav i čvrst kolektiv, dobio jedno ovakvo priznanje. Ova nagrada je za nas potvrda da smo na dobrom putu, potvrda da kada nešto vredno radite i radite od srca, uspeh je zagarantovan. Ovo priznanje je nešto što nam daje i podstrek i motivaciju da i dalje vredno radimo na terenu, ali i van njega, kako bi naš klub i dalje bio uspešan ambasador našeg grada na svim takmičenjima u Srbiji, ali i na međunarodnim turnirima na kojima učestvujemo“, rekla je Jelena.

„Lavovi“ su do sada osvojili mnoštvo medalja i priznanja, a naša sagovornica kaže da je utakmica baraža, koju su igrali nakon prve sezone i u kojoj su pobedili, bila najemotivnija za njih jer su posle jedne godine uspeli da uđu u Prvu ligu Srbije.

„Takođe veliki uspeh smo ostvarili prošle godine kad smo osvojili Kup Vojvodine, a ne mogu da umanjim i značaj medalja koje svake godine naše mlađe kategorije donesu sa državnog prvenstva“, dodaje Jelena Permoser.

„Ne postoji nikakva čarobna reč ili čarobni napitak, ukoliko želite da budete uspešni u onome što radite, morate svakodnevno da radite na sebi, da trenirate i budete uporni jer nijedan uspeh ne dolazi sam od sebe. Kada se u jednom klubu okupe ljudi koji imaju iste želje i iste ambicije, lakše se savladaju sve prepreke sa kojima se součavamo u radu“.

Iz ovog persepktivnog bačkopalanačkog kluba kažu da im je želja, odnosno planovi za dalje da svake godine upišu što veći broj dece u školu rukometa i da svake sezone imaju što više gledalaca na svojim utakmicama.

[wonderplugin_slider id=64]

 

„Nešto što planiramo da realizujemo u skorije vreme je da uključimo i žensku ekipu u takmičenje pa se nadamo da ćemo u budućnosti imati uspešnu i žensku i mušku ekipu“, kaže Jelena.

Pogledaj: Dobitnik Oktobarske nagrade za 2019. godinu – prof. dr Svetozar Boškov

Pogledaj: Dobitnik Oktobarske nagrade za 2019. godinu – Marjan Rnić

Pogledaj: Dobitnik Oktobarske nagrade – Marko Šalić (VIDEO)

Pogledaj: Dobitnik Oktobarske nagrade – Ustanova za sport i rekreaciju „Tikvara“

Pogledaj: Dobitnik Oktobarske nagrade – KUD „Dr Mladen Stojanović“ Mladenovo

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here