Međunarodni cuger u Bačkoj Palanci: Ljikar usamljen na vrhu

401

BAČKA PALANKA: U organizaciji i u prostorijama ŠK Bačka Palanka protekla su nadmetanja u okviru međunarodnog brzopoteznog turnira za oktobar.


U konkurenciji se našlo 16 igrača iz Čelareva, Mladenova, Vukovara (Hrvatska) i Bačke Palanke, među kojima su bili jedan FIDE majstor, šestorica majstorskih kandidata, šestorica omladinaca itd. Odigrano je 11 kola po Švajcarskom sistemu, a tempo igre bio je pet minuta za svaku partiju.

[wonderplugin_slider id=104]

 

Posle zanimljivih borbi, prvo mesto i glavnu nagradu od 1.000 dinara osvojio je majstorski kandidat Zoran Ljikar iz Vukovara sa deset poena, drugu poziciju zauzeo je vukovarski majstorski kandidat Krunoslav Lešić sa 8,5 poena, a trećeplasirani bačkopalanački majstorski kandidat Zlatko Parnicki i četvrtoplasirani majstorski kandidat Nedeljko Hajder iz Čelareva u svoj notes upisali su po osam poena. Petoplasirani je čelarevski majstorski kandidat Božo Protuđer sa 7,5 poena. Od omladinaca najbolje pozicioniran bio je drugokategornik Nikola Lalić iz Bačke Palanke, koji je u generalnom plasmanu bio sedmi sa šest poena.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here