Opština Bačka Palanka obeležava 75 godina od oslobođenja

U znak sećanja na žrtve u Drugom svetskom ratu, položeni su venci na spomen obeležja

3182

BAČKA PALANKA: Povodom obeležavanja Dana oslobođenja Bačke Palanke (20. oktobar), predstavnici lokalne samouprave, u petak (18.10.) položili su vence na spomen obeležja u Bačkoj Palanci u znak sećanja na sve žrtve u Drugom svetskom ratu.


Delegacija Opštine Bačka Palanka prvo je položila venac na bistu dr Mladena Stojanovića ispred Doma zdravlje, a nakon toga, na ostala spomen obeležja – Baza Stojaković, Rusko groblje, Čamac i spomenik u Novoj Gajdobri.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Zamenik predsednika opštine Bačka Palanka, Aleksandar Borković rekao je da delegacija Opštine Bačka Palanka tradicionalno svake godine polaže vence na spomenike palim borcima u Narodno-oslobodilačkom ratu od 1941. do 1945. godine.

„To je jedan od načina pokažemo poštovanje prema svima onima koji su dali svoje živote za našu slobodu. Ove godine slavimo 75 godina od oslobođenja, što je jedan važan jubilej i to je samo jedan deo naše tradicije i istorije na koju smo ponosni, rekao je Borković.

On je istakao da ovim činom pokazujemo da se i u teškim okolnostima treba boriti za prave vrednosti.

„Ovo je putokaz i nama i našoj deci da se za svoju porodicu, svoj grad i za svoju otadžbinu treba boriti i da treba težiti slobodi koja je jedna od najvećih životnih vrednosti“, dodaje Aleksandar Borković.

[wonderplugin_slider id=177]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here