Tri značajne investicije

U Novoj Gajdobri se u oktobru realizuju

2675
Izgradnja zgrade Mesne kancelarije

NOVA GAJDOBRA: Ovih dana je Nova Gajdobra pravo malo gradilište jer se u ovom selu realizuju tri investicije.


Jedna od njih je delimično završena, a u pitanju je popločavanje behatonom trotoara od glavnog puta prema nekadašnjoj prodavnici „Park“ koja ide uz školski park. Prema rečima predsednika Saveta MZ Nova Gajdobra Mladena Lučića, urađeno je oko 60 metara trotoara, a ostalo su nepopločana 23 metra.

– Preostalih 23 metra će se rekonstruisati sledeće godine. Ono što je jako bitno naglasiti da je napravljen teretni ulaz u park kod bunara. Ove radove je finansirala Opština Bačka Palanka i ovom prilikom se zahvaljujemo predsedniku Branislavu Šušnici, kaže Mladen Lučić.

[wonderplugin_slider id=10]

 

– Druga važna investicija je priključenje zgrade Doma zdravlja u Novoj Gajdobri na kanalizacionu mrežu za šta je Opština budžetom za ovu godinu opredelila 500 hiljada dinara. Radovi su započeti pre nedelju dana, a očekuje se da u narednih desetak dana to bude završeno. Radovi na izgradnji nove zgrade Mesne kancelarije su intenzivirani u ovom mesecu i teku relativno brzo.

Radovi na priključenju Doma zdravlja na kanalizacionu mrežu

– Izabrali smo izvođača radova „Slovan Progres“ iz Selenče. Sve teče po planu, a u ovoj fazi se zida prizemlje sa prvom pločom i prvi sprat sa drugom pločom. Očekuje se da se radovi okončaju krajem novembra jer je potrebno određeno vreme da se te ploče osuše. Naredne godine očekujemo nastavak izgradnje kada ćemo postaviti krov i raditi unutrašnje radove, dodaje Lučić.

Predsednik Saveta MZ Nova Gajdobra je ponovo naglasio veliki problem Nove Gajdobre koji je vezan za parking prostor na seoskom groblju.

– Apelujemo na JP „Standard“ da izvrši asfaltiranje parking prostora na groblju, jer uskoro kreću kiše i loše vreme, pa će odlazak na groblje zbog nedostatka parking prostora, naglasio je Mladen Lučić.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here