Beogradska berza: Najveći promet akcijama VD „Dunav“ iz Bačke Palanke

3399

BEOGRAD: Na Beogradskoj berzi se i u četvrtak (24.10.) nastavio trend povećanog prometa akcijama Vodoprivrednog društva „Dunav“ iz Bačke Palanke.


Ovo bačkopalanačko preduzeće koje je u 2018. godini sa 96 zaposlenih zabeležilo rast prihoda za više od 170 milona dinara i više nego duplo uvećalo dobit u odnosu na 2017. godinu je postalo magnet za investitore i brokere.

„Okidač“ povećanoj trgovini akcijama je bila ponuda za sticanje sopstvenih akcija koje je ovo vodoprivredno društvo objavilo 19.08.2019. godine i uputilo svojim malim akcionarima, uglavnom fizičkim licima.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Rezultat ove ponude je bila kupovina 149 akcija i povećanje za 1,46% u akcijskom kapitalu tako da je sada VD „Dunav“ vlasnik oko 3,15% akcija svog kapitala.

Međutim, sa trgovina akcijama se značajno povećala u septembru i oktobru ove godine kada su Milanka Lažetić iz Bačke Palanke i Nebojša Đorđević iz Novog Sada povećavali svoj akcijski kapital.

U četvrtak (24.10.) zabeležen je rekord u obimu trgovine akcijama ovog preduzeća, kada je Privredno društvo za konsultanske delatnosti „SPV Donau kapital DOO Novi Sad“ steklo 24,78% vlasničkog kapitala Vodoprivrednog društva „Dunav“ iz Bačke Palanke. Pravo glasa ispred akcija konsultantske kuće „SPV Donau kapital DOO Novi Sad“ ima upravo Nebojša Đorđević.

I u petak (25.10.) se trgovalo akcijama bačkopalanačkog akcionarskog društva. U trku se uključio i „Mediolanum Invest ad“ iz Beograda koje je kupovinom akcija steklo 5,52% vlasničkog kapitala.

[wonderplugin_slider id=177]

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here