Bogata žetva medalja na „Inventumu 2019.“

Ekipa učenika Tehničke škole 9. maj učestvovala je na Međunarodnom sajmu inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih

867

Profesorka Radmila Ristić i Adrian Vukojević nosilac srebrne medalje sa međunarodnog sajma inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih održanog u Iloku od 11. do 13. oktobra, za „Nedeljne novine“ iznose svoje utiske.


– Udruženje inovatora „Tesla“ je i ove godine održalo „Inventum“, na kojem su inovatori i srednjoškolci predstavili svoje izume i dela. Ekipa učenika Tehničke škole „9. maj“ u sastavu Kristina Tasić, Miloš Kovačević, Adrian Vukojević i Aleksandar Simikić, zajedno sa profesorom Jankom Hložanom, učestvovala je na ovom sajmu. Oni su imali priliku da predstave Teslin VF transformator imultitalasni oscilator – energetske diskove, koji su privukli veliki broj zainteresovanih posmatrača.

– U međuvremenu, učenici su posetili i druge izlagače. Tokom drugog dana „Invetuma“, obišla ih je komisija, a mađarsko društvo inovatora odlučilo je da im dodeli zlatnu medalju za makete. Toga dana, posle ručka i napornog izlaganja, učenici i profesori su zajedno sa novim prijateljima, koje su stekli na sajmu, posetili vidikovac – Principovac. Opušteno ćaskanje uz piće, sa pogledom na iločke vinograde, bilo je definitivno vrhunac ovog dana.

[wonderplugin_slider id=174]

 

– Poslednjeg dana „Inventuma“, 13. oktobra, održana je dodela nagrada i medalja. Našim učenicima su dodeljene medalje: Bronzana medalja – Energetski diskovi, Miloš Kovačevič i Kristina Tasić; Srebrna medalja – Maketa multitalasnog oscilatora, Miloš Kovačević i Kristina Tasić i Srebrna medalja – Maketa Teslinog VF transformatora – Adrian Vukojević i Aleksandar Simikić.

– Nakon svega, puni utisaka vratili smo se u Srbiju bogatiji za još jedno iskustvo. Nastavljena je tradicija ostvarivanja zapaženih rezultata od prethodnih godina. Ozarena lica učesnika na fotografijama sa ove interesantne manifestacije, govore sve.

Profesor Janko Hložan, koji je i ove godine bio uspešan mentor, ponosan je na svoje inovatore, učenike koji su dostojno predstavljali Tehničku školu „9. maj“ iz Bačke Palanke.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here