Građani Bačke Palanke moći će da učestvuju u planiranju lokalnog budžeta

976

BAČKA PALANKA: Od ove godine građani opština Bačka Palanka moći će da učestvuju u javnim raspravama za one odluke koje su od interesa za javnost, među kojima je i odluka o budžetu.


Govoreći o devetomesečnom izveštaju o izvršenju budžetu za tekuću 2019. godinu koji je usvojen na današnjoj sednici, predsednik Skupštine opštine Mita Lačanski rekao je da je stanje u lokalnom budžetu očekivano s obzirom da sad tek dolaze na naplatu veće investicije.

[wonderplugin_slider id=104]

 

„Upustvo za pripremu budžeta za narednu 2020. godinu stiglo je ranije nego prethodnih godina, pa će i odluka o budžetu biti doneta pre roka. Do kraja godine očekuju nas još dve sednice.“, rekao je Mita Lačanski.

Sredinom ove godine, Skupština opštine Bačka Palanka usvojila je odluku o javnoj raspravi. To znači da će građani moći da učestvuju u donošenju mnogih odluka lokalnog parlamenta, a za građane je možda najinteresantnija odluka o budžetu.

„Javna rasprava o budžetu u koju građani mogu da se uključe tek treba da se realizuje. Obaveštenja o tome kad će tačno biti, stajaće na oglasnoj tabli Opštine Bačka Palanka kao i na zvaničnom sajtu Opštine“, kaže Lačanski.

On ističe da je na dosadašnjim javnim raspravama odziv građana bio mali, ali se nada da će građani u većem broju doći kada bude reči o budžetu jer će tako moći da daju svoje predloge kako utrošiti lokalni budžet.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here