Krkljanac za PLS čelo – Bačka Palanka u fokusu

744

Milanovčani bez sedmorice protiv agilne OFK Bačke… Zlatibor brani prvo mesto protiv Kabela.


Ništa drugo do opšti krkljanac za čeone PLS pozicije u finišu polusezone. Metalac je u Bačkoj Palanci, juri Zlatibor koji mu beži samo za bod… Može li preko njega do čela tabele. Dejan Ranđelović, šef struke OFK Bačke misli ne da ne može, nego da to njegov tim neće dozvoliti. Naime, reč je o naplati zaduženog kraj Despotovice u vremenu kada on nije gospodario klupom Bačke, ali se dobro seća preslišavanja od 2:0 koje im je priredio Metalac.

Strahuje od Katanića i Ješića, udarnih pesnica Metalca i PLS ešalona uopšte, dok Milanovčani zaista imaju zbog čega da brinu. Aleksandar Stanković, šef struke gostujućeg tima posle pobede bad Dinamom, kada je na PLS derbiju u kladilačkom žargonu došlo 5+, na mukama je jer popunu redova ne mogu da diktiraju njegove želje, već okolnosti. Gde je tu Metalac? Pa, na žilet od želje, jer čak sedam igrača u gostujućim redovima ne konkuriše za protokol utakmice. Tu su još i muke zbog činjenice da su neki od igrača domaćina igrali za Milanovčane, te i saznanje da Krstića i Ilića trener Metalca i više nego dobro zna. Kada na to dodamo da za Metalac neće igrati povređeni Čumić, Mlađović i Maksimović, ali i kartonima suspendovani Gočanin, Grbović, Koraksić i Jokić, stvar je potpuno jasna. Ako izuzmemo bilo kakve floskule, ova utakmica može biti i više nego zanimljiva, a kako će je rešiti Metalac, odnosno da li će Aleksandar Katanić, najbolji strelac tima sa 14 postignutih golova uspeti da raduje goste, videće se na samom startu. Dobije li upotrebljivu loptu, sve je moguće, koliko i neizvesno.

Što se tiče Zlatiboraca, oni gostuju Kabelu. Bez Anđelkovića i Todorovića zbog povreda svakako, ali s jasnom željom da se od 20. kola uzmu sva tri boda. To je imperativ posle nerešenog ishoda s Radničkim iz Pirota. Zbog toga će Predrag Ristanović biti oprezan u Novom Sadu.

Takođe, danas tražimo i boljeg iz meča Zemun – Trajal. Gumari će biti oprezni, jer u avgustu od tima iz Gornje Varoši nisu mogli da izvuku više od remija u Kruševcu. Zemun se svakako neće dati posle pobede nad Žarkovom, što će dodatno otežati posao Gumarimna Nenada Sakića koji su oštećeni za izostanak tri igrača na ovom meču.

Sve u svemu, danas nas čeka uzbudljivo, 20. PLS kolo u kome ćemo prvi put ove sezone ponedeljkom gledati Radnički Pirot protiv Žarkova. Domaćin je uoči meča u stroj vratio Milenkovića i Petrovića, pa trener Dejan Čelar deluje jako motivisano. Naravno, jer u prošlom kolu njegovi momci su uspeli da izbore častan X sa liderom iz Čajetine, dok gosti na plećima vuku minimalni poraz od Zemuna.

Srbija 2 -20. kolo

13.00: (2,15) OFK Bačka (3,05) Metalac (3,50)
13.00: (2,15) Novi Pazar (3,00) Kolubara (3,50)
13.00: (1,25) Dinamo Vranje (5,20) Sinđelić (11,0)
13.00: (1,25) Grafičar (5,10) Budućnost D. (5,80)
13.00: (2,30) Kabel (2,90) Zlatibor Čajetina (3,35)
13.00: (1,75) Radnički Pirot (3,70) Žarkovo (3,70)
13.00: (2,20) Smederevo (3,00) Radnički K. (3,45)
13.00 (2,50) Zemun (2,85) Trajal (3,05)

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here