Velika Plana: Upao u srednju školu, pucao iz automatske puške, savladao ga profesor

1433
Muškarac iz sela Livadice kod Velike Plane upao je u srednju školu u Velikoj Plani i otvorio paljbu iz automatske puške, a u pucnjavi niko nije povređen. Prema saznanjima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi u Velikoj Plani stanje je stabilno nakon današnjeg incidenta.

Muškarac ušao je u učionicu tokom šestog časa i pričao nepovezano, nakon čega je izvadio automatsku pušku i držao je na grudima, a ispod prsluka je imao još neko oružje.

Učenici su bili prisutni tokom razgovora između profesora koji je držao čas i nepoznatog muškarca, ali su vrlo brzo posle dolaska dežurnog nastavnika napustila učionicu. Profesor fizičkog i odeljenski starešina fizički je savladao nepoznato lice i tokom rvanja ispaljena su dva metka. Profesor fizičkog vaspitanja je dobio lakše povere ruke, ali ne od vatrenog oružja.

Organi policije postupili su prema svojim nadležnostima.

Nepoznati muškarac nije učenik škole, nije roditelj i nema veze sa obrazovnim sistemom.

kalasnjikov
pixabay.com

Kod G.T. su pronađeni i ručna bomba, pištolj i eksploziv.


Uhapšen G.T, koji je pucao 

G.T. (46) iz okoline Velike Plane, koji je danas upao u Srednju ekonomsko-ugostiteljsku školu Vuk Karadžić u Velikoj Plani uhapšen je, saopštila je policija.

G.T. je, kako se navodi, upao u Srednju ekonomsko-ugosititeljsku školu „Vuk Karadžić“ i ispalio dva hica iz automatske puške u plafon.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here