Održana „Noć pozorišta“ u Bačkoj Palanci

1144

BAČKA PALANKA: U subotu, 23.11, Kulturni centar Bačka Palanka je po deveti put učestvovao u obeležavanju međunarodne manifestacije „Noć pozorišta“.


Ovogodišnja tema je bila „Životna sredina i klimatske promene“, pa je i čitav ton manifestacije bio u tom duhu s tim da su u centru pažnje bili naši najmlađi jer su jedino oni dovoljno sposobni da iznesu čitav teret brige o planeti Zemlji.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Program se odvijao na dve lokacije: u Gerontološkom centru Bačka Palanka gde je odigrana dečja pozorišna predstava „Razmažena princeza“ Dramskog studija „Ars liberi“ iz Bačke Palanke. Sa ovogodišnjom tematikom predstava je povezana samom strukturom dramske radnje i bogatom metaforikom – bahat odnos princeze prema ostalim likovima je u suštini odnos pojedinca prema globalnim, planetarnim dobrima. U predstavi su uživali korisnici Gerontološkog centra i najmlađa publika.

Drugi deo programa se realizovao u Galeriji Kulturnog centra gde su prikazani kolažni umetnički sadržaji: „Oda Bačkoj Palanci“ u izvođenju pevačice Mirjane Bajić i Branka Subašića, gitariste, performans pesnika Dragutina Bega „Pozorišno tapšanje“, kviz „Čuvajmo planetu“ pesnika Nenada Živkova, dokumentarni film „Čuvajmo planetu Zemlju“ Tehničke škole „9.maj“ iz Bačke Palanke, predstava „Nekultura telefoniranja“ (koja je i poslužila kao inspiracija za radni naslov ovogodišnje manifestacije „(Ne)kultura života“, mini revija odeće od otpadnih materijala u cilju buđenja svesti o očuvanju životne sredine, učiteljica Svetlane Lačanski i Stojanke Balj, a prateći sadržaji su bile tri izložbe sa zadanom tematikom: „Očuvanje životne sredine“ Tehničke škole „9.maj“, „Planeta je lepa koliko je čista“ Osnovne škole „Vuk Karadžić“ i „Lepota života u prirodi“ Udruženja građana „Zlatni karaš“.

Ovogodišnja manifestacija je izuzetno uspela, o čemu svedoče vrlo pozitivni utisci posetilaca koji su svi dobili po knjigu poznatih autora kao uspomenu na učešće u „Noći pozorišta“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here