Pioniri Feniksa (2005) nastavili niz neporaženosti

878
KK Feniks, pionirska selekcija (2005)

Predhodni vikend u takmičenju KSS KK „Feniks“ je nastupio sa četiri selekcije.

Pioniri 2005 su dočekali ekipu KK „Joker“ iz Sombora. U poslednjem kolu su se sastale jedine dve neporažene ekipe u prvom delu sezone. Na samom početku meča su se gosti bolje snašli i imali su minimalnu prednost od nekoliko poena. Tek pred kraj ovog perioda igrači Feniksa posle agresivne odbrane preko celog terena uspevaju da preseku nekoliko lopti i lagano postignu koševe, a samim tim i preokrenu rezultat u svoji korist na 17:16. U drugom delu domaći igrači nastavljaju sa agresivnom odbranom i već na stratu ovog perioda uspevaju da povećaju prednost koju dobrom igrom do kraja poluvremena uspevaju da održe. Rezultat na poluvremenu je sigurnih 41:28.

I u nastavku ovog meča Feniks kontroliše rezultat i uspeva da još sigurnijom igrom poveća razliku na 60:41. Poslednji deo utakmice Feniks kontroliše igru i rezultat i sigurno privode ovu utakmicu kraju pobedivši sa 77:55.

[wonderplugin_slider id=104]

 

Mlađi pioniri 2006-2007 su  gostovali u Somboru istoimenoj ekipi. Na ovoj utakmici se vodila velika borba od samog početka, ekipe su se smenjivale u vodstvu. Igralo se koš za koš ali ipak domaćini uspevaju da prvi period dobiju sa 15:17. I drugi deo meča je doneo neizvesnost. Rezultat je najčešće bio u egalu pa se tako i na poluvreme otišlo rezultatom 29:29. U trećem periodu igrači Feniksa popuštaju u odbrani i dozvoljavaju domaćinima da naprave ključnu razliku na ovom meču. U poslednji period su domaćini ušli sa prednošću od 42:52. U poslednjem periodu su igrači Feniksa uspevali da u nekoliko situacija smanje prednost, ali više od toga nisu uspeli. Pred kraj utakmice su domaćini još povećali prednost i pobedili rezultatom 58:71.

Mlađi pioniri 2008 su dočekali ekipu KK „Hajduk“ Kula. Već od samog starta se videlo ko je kvalitetnija ekipa. Feniks je stekao prednost koja je mogla da bude i mnogo veća samo da su u završnice bili precizniji. Ipak i to je bilo dovoljno za prednost od 21:11. I u drugom preriodu ista  slika, odlična odbrana u kojoj gosti ne uspevaju da postignu poen, ali ni domaćini nisu puno precizniji i na poluvreme odlaze sa razultatom 29:11. U trećem periodu se igralo koš za koš, ali i dalje su obe ekipe bile veoma neprecizne. Gosti su ipak uspeli da za nijansu smanje prednost na 38:24. Ista slika je bila i u poslednjem periodu ovog meča pa je nakraju Feniks pobedio sa 47:34.

Devojčice 2007 i mlađe su dočekale najbolju ekipu u takmičenju – ŽKK “Vrbas“. Ovo su gostujuće igračice i demonstrilale od samog početka. Osim početnog vodstva za Feniks, gostujuće igračice su pokazale da su u ovom trenutku bolje i sasvim zasluženo su pobedile sa 61:17.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here