Počela sadnja mladica u okviru „Nedelje za zeleniju Vojvodinu“

499
Foto: Opština Bački Petrovac

BAČKI PETROVAC: Dana 02. decembra 2019. godine u Ulici narodne revolucije u parku „Mateja Čanjija“ i dečijem parku kao i u industrijskoj zoni u Bačkom Petrovcu otpočeta je sadnja mladica u okviru „Nedelje za zeleniju Vojvodinu“ od strane predstavnika Opštine Bački Petrovac na čelu sa njenim predsednikom Srđanom Simićem, predstavnika komunalnih preduzeća „Progres“ i „Komunalac“ i udruženja „Zeleni“ Bački Petrovac.


Naime, Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine donela je Deklaraciju o zaštiti životne sredine u APV. U toku je akcija „Nedelja za zeleniju Vojvodinu“ koja obuhvata ozelenjavanje u okviru lokalnih samouprava na teritoriji pokrajine. Organizator akcije je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine u saradnji sa JP „Srbijašume“ i JP „Vojvodinašuma“.

Akcija „Nedelja za zeleniju Vojvodinu“ je predviđena tokom prve nedelje decembra meseca. Tim povodom Opštini Bački Petrovac je dodeljeno 615 sadnica crnog bora, 10 sadnica katalpe, 500 sadnica hrasta i 200 sadnica topole. Ukupno 1325 mladica će biti posađeno na teritoriji naše lokalne samouprave.

Pored Ulice narodne revolucije i industrijske zone u Bačkom Petrovcu, gde je i ova akcija svečano započeta, sadnja će se izvršiti još na tri lokacije i to u Ulici generala Štefanika, JNA i ugao Ulice Šafarikove i Partizanske u Bačkom Petrovcu.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Týždeň pre zelenšiu Vojvodinu

Dňa 02. decembra 2019 na Ulici národnej revolúcie v parku Mateja Čániho a v detskom parku, tiež v priemyselnej štvrti v Báčskom Petrovci sa začalo s výsadbou mladých stromčekov v rámci Týždňa pre zelenšiu Vojvodinu zo strany predstaviteľov Obce Báčsky Petrovec v čele s jej predsedom Srđanom Simićom, predstaviteľov komunálnych podnikov Progres a Komunalac a Združenia Zelení z Báčskeho Petrovca.

Zhromaždenie Autonómnej pokrajiny Vojvodiny totiž vynieslo Deklaráciu o ochrana životného prostredia v APV, a týmto činom práve prebieha akcia Týždeň pre zelenšiu Vojvodinu, ktorou sa realizuje ozeleňovanie v rámci lokálnych samospráv na území pokrajiny. Organizátor akcie je Pokrajinský sekretariát pre urbanizmu a ochranu životného prostredia v spolupráci s VP Srbijašume a VP Vojvodinašume.

Akcia Týždeň pre zelenšiu Vojvodinu je naplánovaná na prvý týždeň v decembri. Obci Báčsky Petrovec sa dostalo 615 sadeníc čiernej borovice, 10 sadeníc katalpy, 500 sadeníc duba a 200 sadeníc topole, takže na území našej lokálnej samosprávy bude vysadených úhrnne 1325 mladých porastov.

Vedľa Ulice národnej revolúcie a priemyselnej štvrte v Báčskom Petrovci, kde sa táto akcia začala, výsadba sa vykoná aj na ďalších troch lokalitách, a to v Ulici generála Štefánika, JNA a na rohu Ulice Štefánikovej a Ulice partizánskej v Báčskom Petrovci.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here