Volonteri Crvenog krsta iz Bačke Palanke kod predsednika opštine

2205
Foto: BAP VESTI

BAČKA PALANKA: Crveni krst Bačka Palanka obeležava Međunarodni dan volontera – 5. decembar. Tim povodom, predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica ugostio je danas volontere i predstavnike ove organizacija.


Na prijemu su bili mladi volonteri, ali oni malo stariji, koji ovaj human posao obavljaju više decenija. Pričalo se o značaju volonterizma, ali i motivima koji pokreću ove humane ljude da velikodušno pomažu sugrađanima u različitim situacijama.

Mlada volonterka, Nikolina Milovac volontira već tri godine, a deo bačkopalanačkog Crvenog krsta postala je preko svoje škole.

„Nikad se nisam bavila nečim sličnim, sve je za mene bilo novo, ali ubrzo sam shvatila da je biti volonter jedno jako lepo iskustvo. Pozvala bih sve mlade da dođu i probaju jer ovo zaista jedan lep i human gest“, kaže Nikolina.

[wonderplugin_slider id=185]

 

Predsednik opštine Branislav Šušnica čestitao je volonterima njihov dan.

„Cilj volonterizma je da se što više omasovi i kao što su istakli naši najmlađi volonteri, oni rade najplemenitiju stvar i samim tim pomažu razvoju lokalne zajednice. Čak i kad zbog svog školovanja odlaze iz Bačke Palanke, volonterizam nastavlju u Crvenom krstu u Novom Sadu ili Beogradu“, rekao je Šušnica.

Iz Crvenog krsta Srbije kažu da će posebna pažnja ove godine biti posvećena volonterima koji su angažovani u svojim lokalnim zajednicama, a biće skrenuta pažnja i na to da oko 60 odsto volontera širom sveta čine pripadnici marginalizovnaih grupa i žene.

Volonterski rad u okviru Crvenog krsta Srbije predstavlja, navode, svesno poklanjanje vremena, veština, znanja i energije za dobrobit drugih ljudi i zajednice bez materijalne nadoknade. Kažu da volontiranje osim što rešava probleme ugroženih kategorija stanovništva, ono i izgrađuje ličnost onih koji volontiraju i pomaže društvu da se uputi u humanijem smeru razvoja i solidarnosti.

[wonderplugin_slider id=181]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here